Турски шофьор на камион бе задържан на ГКПП Лесово с

...
Турски шофьор на камион бе задържан на ГКПП Лесово с
Коментари Харесай

Хванаха турски шофьор с над 3,6 кг златни кюлчета и слитъци, натъпкани в джобовете


Турски водач на камион бе арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " с недекларирани над 3,6 кг златни слитъци и кюлчета, натъпкани в джобовете му, оповестиха от Агенция " Митници ".

Камионът с турска регистрация пристигал на пункта в събота на изходящо трасе. Според показаните документи той е превозвал авточасти от Италия за Турция през България. Водачът и вторият водач - и двамата турски жители, са декларирали в зоната за митнически надзор, че нямат друго за обявление с изключение на транспортирания товар.

Служители от отдел " Митническо разузнаване и следствие " обаче селектират товарния автомобил за митническа инспекция. В хода на контролните дейности инспекторите виждат съмнително държание на втория лидер на камиона с букви B.O.

Извършен му е персонален обзор, при който в двобове на панталона и на връхните му облекла са открити 5 плика, увити с мрачно тиксо и съдържащи общо 59 броя слитъци (ленти) и кюлчета от жълт метал. Според осъществената от експерт експертиза всички произведения с общо тегло 3684,11 грама са от 24-каратово злато (проба 999.9) и са на обща стойност 390 414 лв..

 Снимка: Агенция " Митници "

Недекларираните златни произведения са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура в Ямбол.

Действията по следствието не престават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР