Турски съд разпореди ареста на известна опозиционна журналистка от онлайн

...
Турски съд разпореди ареста на известна опозиционна журналистка от онлайн
Коментари Харесай

Турция арестува журналистка по обвинения в шпионаж

Турски съд разпореди ареста на известна опозиционна журналистка от онлайн медия по обвинявания във "военен и политически шпионаж ", заяви през днешния ден Ройтерс, базирайки се на Анадолската организация.
Муйесер Йълдъз, редактор в Анкара на осведомителния портал OdaTV, е била арестувана в понеделник. Тя е била публично сложена под арест в четвъртък, откакто е била разпитана.
Исмаил Дюкел, представителят на телевизионния канал TELE1 в Анкара, който е бил арестуван дружно с Йълдъз, е бил освободен. Сержант от армията, задържан дружно с тях, остава в пандиза.
Порталът OdaTV е сериозен към държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган.
През март Турция блокира достъпа до OdaTV за хипотетично нарушение на закона, който контролира интернет пространството, заяви ДПА. Преди това публицисти от портала бяха задържани поради репортаж за погребението на турски чиновник от разузнаването, хипотетично погубен в Либия. "Журналистика под арест ", написа OdaTV през днешния ден след задържането на Йълдъз.
След несполучливия опит за прелом през 2016 година, за който Анкара упреква мрежата на ислямския просветител Фетуллах Гюлен, турските управляващи арестуваха над 77 хиляди души, а 150 хиляди държавни чиновници и военнослужещи бяха уволнени или отстранени от работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР