Турски прокурор поиска затвор до 35 години за , по

...
Турски прокурор поиска затвор до 35 години за , по
Коментари Харесай

Турски прокурор иска 35 г. затвор за журналиста Джан Дюндар

Турски прокурор изиска затвор до 35 години за, по прословутото дело " камиони на Разузнавателна служба на Турция " (МИТ е турското разузнаване), заяви в. „ Сабах “.
Дюндар е измежду група обвинени, упрекнати в подкрепяне на и боен и политически шпионаж. Той се избави от правосъдно гонене в родината си като отпътува за Германия.
Касационният съд разпореди наново разглеждане наслучая против Дюндар, откакто в началото той беше наказан на пет години и 10 месеца по делото.
 Турски съд праща някогашна кюрдска депутатка за 22 година зад решетките Турски съд праща някогашна кюрдска депутатка за 22 година зад решетките
Лейла Гювен, народен представител от опозиционната Народна демократическа партия (НДП), която бе лишена от парламентарен имунитет през юни, беше осъ...
През януари 2014 година прокурори, които съгласно управляващите били свързани с ФЕТО, стопираха ескорт от камиони, принадлежащи на Националната дирекция за разузнаване (MИT), на път за, макар нареждането на държавното управление да бъдат пропуснати. Вестник „ Джумхюриет “ разгласява фрагменти, показващи ревизия от 2014 година, при която камиони, следени от чиновници от турските разследващи служби MİT, са били видяни с товари от над 80 000 патрона с друг диаметър, към 1000 минометни снаряда и стотици гранатометни снаряди, предопределени за ислямистите в Сирия. Дюндар, тогавашен основен редактор на вестника, е създател на репортажа дружно с кореспондент от Анкара.
Инцидентът провокира бурни разисквания в обществеността. Властите реагираха по упования метод, стартира следствие, което - както се очакваше, " откри ",, че офицери са свързани с ФЕТО, която съгласно Анкара направлявала загадка мрежа от свои съидейници в армията. Миналата година съдът стигна до извода, че случаят е плануван и осъществен от ФЕТО, с цел да бъде нанесена „ щета на страната “.
В обвинителния си акт обвинителят споделя, че Дюндар е „ служил “ на ФЕТО против държавното управление, страната и MIT.
и наказан на пет години затвор през 2016 година от съд в Истанбул. Те бяха оправдани по обвинявания в опит за събаряне на държавното управление и против двамата стартира развой за подкрепяне на гюленистите. Последва комплициран правосъден развой с обжалване и обособени правосъдни процеси, до момента в който управляващите издадоха заповед за арест на Дундар през 2018 година, откакто той не се яви на чувания. Гюл, който по-късно е определен за кмет, е оневинен, до момента в който процесът против Дюндар продължава. Само че прозорливият публицист деец към този момент живее в Берлин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР