Турски поток е политически инструмент, който спъва бъдещето на България.

...
Турски поток е политически инструмент, който спъва бъдещето на България.
Коментари Харесай

Евгений Кънев: „Турски поток“ се ползва като политически инструмент от Москва

" Турски поток " е политически инструмент, който спъва бъдещето на България. Това съобщи в предаването " Кой приказва " на Дарик радио финансистът и лекар по стопанска система Евгений Кънев.

Според него след разкриването на Пътната карта за реализация на плана е станало кристално ясно каква е била задачата на построяването му.

" Газ през Украйна получава Австрия и тя ще стартира евентуално от " Турски поток " от идната година (по газопровода в този момент получават Сърбия и Унгария). Това значи, че от началото на идната година тези три страни ще бъдат напълно подвластни от доставките на синьо гориво през " Турски поток ", изясни Кънев.
Финансистът счита, че тръбопроводът продължава да се употребява като политически инструмент от Москва.

" С природния газ " Газпром " и Русия имат задоволително мощен коз, с цел да не престават натиска върху Австрия да ни блокира за Шенген. Ние с този газопровод напълно обслужваме съдружниците на Путин в Европа – Сърбия, Австрия и Унгария ", акцентира финансистът.

По думите на Кънев геополитическите вреди, които понася България, са доста по-скъпи от финансовите и костват нашето бъдеще, изключително в случай че Австрия продължава да ни блокира за Шенген.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР