Турски журналист беше осъден на 3 години затвор заради свой

...
Турски журналист беше осъден на 3 години затвор заради свой
Коментари Харесай

Осъдиха турски журналист на 3 години затвор заради пост в Twitter

Турски публицист беше наказан на 3 години затвор поради собствен пост в обществената мрежа Twitter. В известието той оповестява за гибелта на прокурора Мустафа Алпер.
Журналистът Огуз Гювенза работи за турския опозиционен вестник " Джумхюриет " Огуз Гювенза и е известен основно с следствията си за присъединяване на организацията ФЕТО на опозиционния ислямски просветител Фетхулах Гюлен в опита за държавен прелом в Турция.
През май 2017 Алпер беше блъснат от камион. В Twitter в. " Джухюриет " в началото заяви в закачлив жанр като употребява израза " камион отнесе прокурора ".
Минута по-късно това известие беше свалено и сменено с друго, в което се съобщаваше за " трагичната крах на прокурора в извънредно ПТП ", съобщи БГНЕС.
Гювен съобщи пред съда, че първото известие е било оповестено от негов сътрудник, само че съдът реши, че той дава отговор за акаунта на вестника в Twitter и по тази причина той носи виновността. Според присъдата, Гювен е пропагандирал тероризма и се опитвал да сътвори в турското общество отрицателно усещане на битката с ФЕТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР