Турски гражданин е убит при въоръжено нападение в католическа църква,

...
Турски гражданин е убит при въоръжено нападение в католическа църква,
Коментари Харесай

По време на богослужение: Въоръжено нападение срещу католическа църква в Истанбул, има жертва

Турски жител е погубен при въоръжено нахлуване в католическа черква, осъществено през днешния ден в Истанбул , предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Нора Чолакова.

Решително осъждаме въоръженото нахлуване против наш жител по време на работа в църквата „ Санта Мария “ в квартал Саръйер, уточни Челик.

Валията на Истанбул Давут Гюл, който дойде в Саръйер, посочи пред публицисти, че маскирани нападатели са организирали през днешния ден въоръженото нахлуване против човек по време на неделната литургия в италианската черква " Санта Мария ".

При офанзивата няма други потърпевши. Предприета е интервенция за залавяне на нападателите, сподели Гюл. 

Засега не е ясно по какъв начин са съумели да избягат нападателите – дали са побягнали или са били с транспортно средство. Не са известни и претекстовете за офанзивата, чиято цел явно е било убийството на жителя с букви C. T., разясняват локалните медии.

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч съобщи, че основната прокуратура на Истанбул е почнала следствие по отношение на закононарушението.

В региона са изпратени доста полицейски екипи и коли за спешна помощ. 

По информация на телевизия СиЕнЕн-Тюрк нападението е осъществено с автоматизирано оръжие.

Църквата, в която бе осъществено нападението, има дълга история. Строежът на католическия храм „ Санта Мария “, намиращ се на брега на Босфора, стартира през 1864 година, а през 1866 година е отворен за свещенодействие. Църквата е проектирана от архитекта Гаспаре Фосати, отбелязва телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Папа Франциск изрази взаимност с католическата общественост в Истанбул , която стана цел на нахлуване, съобщи Франс прес.

" Изразявам своята непосредственост с паството на църквата " Санта Мария Драперис " в Истанбул, която по време на литургия стана цел на офанзива, при която бе погубен един човек, а няколко бяха ранени ", сподели папата след края на обичайна неделна молитва " Ангел Господен " на площад " Свети Петър " във Ватикана.

Италианският министър на външните работи Антонио Таяни в това време осъди строго нападението и сервира съболезнования на фамилията на жертвата, съобщи АНСА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР