Турски бизнесмен бе арестуван в Австрия на 19 юни по

...
Турски бизнесмен бе арестуван в Австрия на 19 юни по
Коментари Харесай

Арестуваха турски бизнесмен в Австрия за пране на пари

Турски предприемач бе задържан в Австрия на 19 юни по искане на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Тои е арестуван въз основа на обвинителен акт от федералното жури в Солт Лейк Сити, Юта, на 28 април.

Сезгин Баран Коркмаз е упрекнат, по едно обвиняване за пране на пари, 10 обвинявания за машинация и едно обвиняване за възпрепятстване на публично произвеждане.

Според обвиняването Коркмаз е " изпрал " над 133 милиона $ посредством измами с банкови сметки, които той управлява в Турция и Люксембург.

Предполага се, че Коркмаз и негови сътрудници са употребявали доходи от измами свързани с някогашната турска частна самолетна компания Бораджет, хотели в Турция и Швейцария, яхта на име Кралица Ана и вила и апартамент на Босфора в Истанбул.


Съединените щати ще се стремят да екстрадират Коркмаз в Съединени американски щати от Австрия, с цел да може той да се яви пред американския областен арбитър Джил Париш от окръг Юта, с цел да бъде съден по тези обвинявания. Ако бъде приет за отговорен, Коркмаз е изправен пред оптимално наказване от 225 години затвор за пране на пари и машинация.

От Анкара също обявиха, че желаят изгонването на Коркмаз в Турция, защото и там той е разгласен за търсене.

Междувременно наказателния арбитър от Виенския съд заяви, че „ настояването за задържане и екстрадиция на Коркмаз е пристигнало от Съединени американски щати, публично искане на Турция не е стигнало до съда “. От Анкара обявиха, че молбата на Турция за екстрадиция е изпратена до австрийското външно министерство посредством Министерството на правораздаването и Министерство на външните работи.

Тъй като тази изчезнала молба на Турция не е достигнала до съда във Виена, на правосъдното съвещание в понеделник беше разисквано единствено настояването на Съединени американски щати за „ интернационален арест и екстрадиция “. Въпреки че към момента не е взето решение по този въпрос, е решено защитното задържане на Коркмаз да продължи до 5 юли. До тогава ще бъде решено дали арестувания да бъде екстрадиран или освободен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР