Турската военна операция в региона Африн в Сирия е насочена

...
Турската военна операция в региона Африн в Сирия е насочена
Коментари Харесай

Анкара: В Африн атакуваме и кюрдите, и ИД

Турската военна интервенция в района Африн в Сирия е ориентирана както против кюрдските „ Отряди за отбрана на народа “ (ОЗН), по този начин и против „ Ислямска страна “(ИД), съобщи началникът на турския общоприет щаб Хулуси Акар , съобщи БГНЕС.
Анкара слага цялостен знак на тъждество сред ОЗН и неразрешената със закон работническа партия на Кюрдистан (ПКК). „ Не единствено ПКК бива изтласквана от региона, само че и ИД “, цитира Анадолската организация думите на Акар, който е в Доха на интернационалното военно ревю DIMDEX. „ Терористите от ИД си сменят облеклата, с цел да се дегизират и присъединятна фронта към ПКК “, добави Акар.
По думите на началника на турската войска интервенция „ Маслинова клонка “ имала за цел с прочистването на региона на Африн основаване на опция за връщането „ по домовете им “ на сирийците, избягали в Турция от войната.
В публикувана през вчерашния ден (12 март) информация на турския общоприет щаб се споделя, че от началото на интервенцията против Африн на 20 януари, са били „ обезвредени “ 3 347 бойци на ОЗН .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР