Турската полиция задържа 28 чужди граждани при операция срещу Ислямска

...
Турската полиция задържа 28 чужди граждани при операция срещу Ислямска
Коментари Харесай

Турция задържа 28 чужденци при операция срещу Ислямска държа...

Турската полиция задържа 28 непознати жители при интервенция против Ислямска страна в столицата Анкара през вчерашния ден, заяви Анадолската организация.

Полицията издаде заповеди за арест на 33 чужденци и 28 от тях бяха арестувани при интервенция, целяща да подсигурява сигурността по време на тържествата на 29 октомври, за Деня на републиката и събитията, които се организират на 10 ноември по случай годишнината от гибелта на създателя на модерна Република Турция, Мустафа Кемал Ататюрк.

Опитите за залавяне на останалите обвинени не престават.

Ден по-рано четирима обвинени за Ислямска страна бяха арестувани в западната провинция Афион, а различен, сирийски жител, беше хванат в централната анадолска провинция Нигде.

Ройтерс заяви, че преди 2 седмици турското разузнаване е помогнало на Ирак да залови върховен войник ​​на Ислямска страна, който се е укривал в Северозападна Сирия.

Ирак удостовери, че на 11 октомври неговите сили за сигурност са заловили Сами Джасим ал Джабури, иракски жител, в това, което той дефинира като " специфична интервенция отвън границите ". Той беше задържан в Турция, сподели почитан иракски боен източник пред Агенция Франс прес, без да дава детайлности.

Джасим е един от най-високопоставените водачи на терористичната организация, който е заловен жив. Той беше заместител на създателя на Ислямска страна Абу Бакр ал Багдади, погубен по време на американска офанзива през 2019 година в северозападната част на Сирия, и непосредствен асистент на сегашния й водач Абу Ибрахим ал Хашеми ал Курайши, заяви иракското държавно управление.

Високопоставен източник на районна сигурност и двама източника от иракска сигурност споделиха на Ройтерс, че Джасим е бил в северозападна Сирия и че турското разузнаване е било основно за залавянето му.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР