Турската полиция е заловила пратка с 45 папагалчета при опит

...
Турската полиция е заловила пратка с 45 папагалчета при опит
Коментари Харесай

В Турция заловиха пратка с 45 папагалчета от България

Турската полиция е заловила пратка с 45 папагалчета при опит да бъдат импортирани незаконно от България в Турция с лека кола с български номер. При акцията са арестувани двама души с български паспорти.

Нелегалният трансфер и търговията с животни, в това число папагали, е неразрешен съгласно интернационалните договорености CITES.

По данни на истанбулската полиция екипи от профилираното звено за незаконен трафик и проведена престъпност по сигнал наблюдавали група, за която са били подадени сведения, че внасят котрабандно от България папагалчета, които се продавали на пазарите в Истанбул, оповестява Българска телеграфна агенция.

Екипите наблюдавали лека кола с български номер след влизането й от Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле, за която получили сигнал, че придвижва незаконен товар.

Полицаите спрели колата на гишетата на Махмутбей на влизане в Истанбул. При обиска били открити 45 броя папагалчета, импортирани от България.

Арестувани са двама души, които се разследвали в истанбулската полиция за незаконен транфик на животни.

Малките вълнисти папагалчета са доста известни в Турция, турците ги назовават " мухаббет кушу " /птиче за разговорка, обич/. В Истанбул и Бурса има огромни открити птичи пазари, на които се продават разнообразни типове папагали.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР