Турската полиция е задържала седем души, включително частен детектив, заподозрени

...
Турската полиция е задържала седем души, включително частен детектив, заподозрени
Коментари Харесай

Турция задържа седем души, заподозрени в продажба на информация на Мосад

Турската полиция е задържала седем души, в това число частен детектив, обвинени в продажба на информация на израелската разследваща работа Мосад, заяви във вторник държавната Анадолска организация (АА).

АА цитира източници от службите за сигурност, съгласно които частният детектив, някогашен държавен чиновник, е обвинен в събиране на информация за близкоизточни компании и лица в Турция, слагане на устройства за следене и присъединяване в наблюдаване.

Източниците споделиха, че задържанията са част от интервенция, извършена от турската национална разследваща организация MIT и истанбулската полиция за битка с тероризма.

Анкара не направи публично изказване за интервенцията. Израел не разяснява незабавно отчета на АА.

Турският детектив е бил подготвен от Мосад в сръбската столица Белград и е получавал заплащания в криптовалута, които не попадат в формалните регистри, споделиха източниците.

През януари турски съд подреди арестуването на 15 души и депортирането на осем други, обвинени във връзки с Мосад и ориентирани към палестинци, живеещи в Турция. През февруари, обвинени в продажба на информация на Мосад.

Турски и израелски водачи си разменят, откогато войната на Израел с палестинската въоръжена формация " Хамас " стартира. Турция предизвести Израел за " съществени последици ", в случай че се опита да преследва членове на " Хамас ", живеещи отвън палестинските територии, в това число в Турция.
 Инфлацията в Турция продължава да пораства
Инфлацията в Турция продължава да пораства

Тя доближи 67% през февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР