Турската отбранителна фирма Байкар (Baykar) съобщи, че първата й безпилотна

...
Турската отбранителна фирма Байкар (Baykar) съобщи, че първата й безпилотна
Коментари Харесай

Турция показа първия реактивен дрон за въздушен бой

Турската отбранителна компания " Байкар " (Baykar) заяви, че първата й безпилотна бойна машина с реактивен мотор (UCAV) е приключила първия си полет в сряда. Според мненията на експерти това е значима крачка към пазарен сегмент от дронове за въздушен пердах, а освен за разузнаване и атакуване на наземни цели.

Компанията продължава да набира известност в международен мащаб, като последно помагаше на армията на Украйна да се бори с съветската експанзия и съгласно предварителни данни създава свръхзвуков вид с украински мотори, съобщава Тя публикува видео, показващо по какъв начин " Къзълелма " ( " Златна ябълка " ) излетява и по-късно се връща във въздушна база, която се намира в северозападната провинция Чорлу, на 85 километра западно от Истанбул. Данните от Flightradar също демонстрираха незнаен аероплан с позивна BYK07 над летище Чорлу в сряда.

На 20 ноември бяха направени проби за маневриране по пистата, а на 3 декември за пръв път дронът бе вдигнат във въздуха. Сега компанията сподели цялостен сполучлив цикъл на полет.

Според известие на " Байкар " новият безпилотен уред ще е кадърен да носи 1500 кг товар (въоръжение и устройства). Обсегът му ще е 930 км, оптималната скорост - 900 км/ч, таванът на полета - 10 668 метра, а продължителността - до 5 часа.

По-ранният дрон Bayraktar TB2 на компанията зае видно място в световните спорове, изкарвайки Baykar в светлините на прожекторите и трансформирайки я в главен производител и експортьор. Международното търсене на дроновете на Baykar с витлов мотор скочи след използването им в Сирия, Украйна и Либия, където използваха лазерно насочвани бронебойни бомби.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР