Турската опозиция обвини президента на страната Реджеп Еродган за големия

...
Турската опозиция обвини президента на страната Реджеп Еродган за големия
Коментари Харесай

Турската опозиция обвини Реджеп Ердоган за многото жертви на труса

Турската съпротива упрекна президента на страната Реджеп Еродган за огромния брой жертви на земетресението, съобщи Би Би Си.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 188
" Лидерът на най-голямата опозиционна партия Народнорепубликанската (НРП) Кемал Кълъчдароглу съобщи, че управляващите по места са работили постепенно и несъответстващо, като по този метод са позволили трусът да убие доста хора. Водачът на НРП се базира на репортаж, излъчен в ефира на турска телевизия. В журналистическия материал се споделя по какъв начин жителка на южния град Искендерун е подкарала булдозер към разрушено жилище. " Хора от избавителните служби обаче ме стопираха и това се оказа съдбовно за двете ми сестри ", добави дамата ", добави английската медийна корпорация.

" От опозицията също по този начин попитаха властта: Къде са отишли парите от нашите налози? ", добави Би Би Си

" След земетресението през 1999 година, умъртвило над 17 000 души, в страната бе въведен налог, постъпленията от който би трябвало да отиват за възстановяване на сградния фонд и модернизиране на избавителния и медицински служби, уточни още медията.

Според калкулации на Би Би Си от таксата Комуникация, както Анкара назовава налога, хазната е получила 88 милиарда турски лири (4,6 милиарда щатски долара). Досега обаче нито едно държавно управление на Турция е дало доклад за тези пари ", добави медията от Острова.

" Ердоган, който ще се бори на изборите на 14 май  за следващ президентски мандат, от своя страна, дефинира изказванията на опозицията като провокация ", написа още Би Би Си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР