Турската национална авиокомпания "Търкиш еърлайнс" е отменила общо 180 полета

...
Турската национална авиокомпания "Търкиш еърлайнс" е отменила общо 180 полета
Коментари Харесай

Летищата в Истанбул отменят полети заради обилни снеговалежи

Турската национална самолетна компания "Търкиш еърлайнс " е отменила общо 180 полета за на следващия ден от летищата в Истанбул поради изобилните снеговалежи. В известието се показва, че са анулирани 162 полета на самолетната компания на летище "Истанбул " и 18 полета - на летище "Сабиха Гьокчен ". Уточнява се, че 60 от тях са интернационалните полети. Отбелязва се, че е допустимо броят на анулираните полети да се усили.

Авиокомпанията "Пегасус ерълайнс " също е отменила 30 свои полета на следващия ден поради неприятните метеорологични условия.

Двайсетмилионният мегаполис Истанбул осъмна през днешния ден под снежна завивка. През нощта заваля изобилен сняг и покри европейската и азиатската елементи на града. На азиатския бряг продължава да вали сняг.

От истанбулското валийство оповестиха двудневна почивка за учениците и студентите, съобщи Българска телеграфна агенция. Общините в мегаполиса оповестиха през вчерашния ден и през днешния ден длъжностен отпуск за личния състав.
Видимостта по пътищата е понижена, на доста са се образували преспи, има закъсали коли. Пътната полиция спря придвижването на тирове и на камиони от азиатската част на мегаполиса към европейката част, както и от Тракия към Истанбул.
Отменено е придвижването на корабите към Принцовите острови. Спрени са от придвижване морските рейсове от Истанбул към Ялова и Бурса.

Отменени са за през днешния ден пътническите рейсове от централната гара Есенлер и от междинните автогари за европейското направление. Пуснати са спомагателни влакове до редица селища в страната.

Граничните пунктове към България - Капъкуле и Хамзабейли, са отворени, по-тежка е ситуацията на Дерекьой/Малко Търново, се показва Дирекцията по трафика.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР