Турската лира се срина до рекордно ниски нива в резултат

...
Турската лира се срина до рекордно ниски нива в резултат
Коментари Харесай

Туристи продължават да резервират екскурзии в Турция

Турската лира се срина до рекордно ниски равнища вследствие на земетресението. Веднага след него 1 $ струваше 19 лири, само че по-късно валутата се възвърне от спада. Властите на страната към момента не са подготвени да споделят прогнози за това какъв брой ще коства възобновяване на засегнатите от бедствието райони. Геоложката работа на Съединени американски щати пресмята, че загубите могат да възлязат на към 2% от Брутният вътрешен продукт на Турция. 

Земетресението унищожи или краткотрайно спря някои от инфраструктурните уреди в страната. В момента е мъчно да се каже какви ще бъдат последствията от естественото злополучие, само че най-вероятно то няма да се отрази на обмена на товари с Русия, Основните пристанища, обслужващи Черноморския басейн и Босфора, се намират в западната и северната част на страната. Те не са били наранени. Не се чака да бъдат нарушени и доставките на газ, въпреки да са нужни поправки на избрани места.  

Земетресенията засегнаха и туристическия бранш в Турция. Три летища в югоизточната част на страната преустановиха работа, а минимум пет хотела се сринаха. 

Тъй като земетресението не засегна туристическите региони на Турция, а точно Истанбул и Анталия, полетите се извършват по разписание, а пасажерите не анулират пътуванията си и в действителност не престават да резервират екскурзии за бъдещи дати.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР