Турската космическа агенция планира до ноември да избере двама кандидати

...
Турската космическа агенция планира до ноември да избере двама кандидати
Коментари Харесай

До ноември се очаква Турция да избере двама кандидати за полет до МКС

Турската галактическа организация възнамерява до ноември да избере двама претенденти за полет до Международната галактическа станция (МКС), заяви през днешния ден шефът на организацията Сердар Хюсеин Йълдъръм, представен от Анадолската организация.

Кандидатите не престават да минават през психически проби. Работим дружно с американската компания " Аксиом Спейс " ( " Aksiom Space " ). В тяхната база ще се прави подготовката на космонавтите (основен и авариен кандидат), с тази компания ще бъде изпратен първият турски космонавт до МКС, сподели Йълдъръм.

Той добави, че към този момент се възнамерява в МКС да бъде изпратен турски космонавт през втората половина на 2023 година, като той ще остане там сред седем и 10 дни.

Йълдъръм показа и проектите на Турция да извърши кацане на Луната в границите на програмата " Лунна задача " в края на 2028 година или при започване на 2029 година

Планираме да правим кацане на Луната със личен хибриден мотор, сподели той.

През 2021 година президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи за началото на реализирането на национална галактическа стратегия, включваща подготовка на космонавти и изпращане на лична ракета на Луната. Очаква се в границите на програмата да бъдат вложени към 6 милиарда $.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР