Турската държавна компания за радио и телевизия ТРТ е забранила

...
Турската държавна компания за радио и телевизия ТРТ е забранила
Коментари Харесай

В Турция забраниха песни като ”Аз съм пиян” и ”Чисто гол”

Турската държавна компания за радио и телевизия ТРТ е забранила 208 песни поради това, че са несъответствуващи.
Това удостовери турското държавно управление, като посочи, че решението е в сходство със закона, регулиращ наличието на телевизионните и радио излъчвания.

Задължение на ТРТ, според наредбите, е да взима ограничения във връзка със наличия, които включват някои изрази, по-специално псувни, алкохол, цигари и така нататък, сподели пред публицисти в Анкара турският вицепремиер и държавен представител Бекир Боздаг, представен от Ройтерс.

Някои от имената на неразрешените песни са " Аз съм пийнал ", " Чисто гол ", " Страна на сълзи " и " Тиранин ".

Съответният закон дава опция на ТРТ да не разрешава наличие, което се счита за нецензурно, насърчаващо принуждение или разпространяващо терористична агитация. Забраната не може да се преглежда като цензура, уточни Боздаг. ТРТ си прави работата. И другите малките екрани би трябвало да вършат по този начин, добави държавният представител. ТРТ удостовери през вчерашния ден възбраната, която включва и 66 песни на кюрдски език. Компанията уточни, че мярката е " законово обвързване ".

Списъкът, който се отнася за 2016 година, е бил възложен от ТРТ по искане на депутата от главната опозиционна Народнорепубликанска партия Атила Сертел. Сертел е подлагал на критика решението и изтъкнал, че ТРТ се финансира от налозите на народа, съгласно Ода ТВ.

Информацията за възбраната се появи на фона на диспути във връзка препоръчан закон, който ще сложи всички цифрови платформи за радио и телевизия под наблюдението на Висшия съвет за радио и телевизия.

Популярни музикални реализатори реагираха остро против възбраната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР