Турската държавна Анадолска агенция уволни журналист за задаване на неудобни

...
Турската държавна Анадолска агенция уволни журналист за задаване на неудобни
Коментари Харесай

В Турция уволниха журналист, задавал неудобни въпроси на министри

Турската държавна Анадолска организация уволни публицист за задаване на " неуместни въпроси " на двама министри по отношение на неотдавнашните разкрития за хипотетични връзки сред държавното управление и проведената престъпност.
Репортерът на Анадолската организация Мусаб Туран изиска от министъра на индустрията Мустафа Варанк и министъра на земеделието Бекир Пакдемирлъ да отговорят на изказванията на конференция в петък.
Резултатът беше бърз. Туран беше уволнен в петък вечерта, заяви Ahval News.
Анадолската организация разгласява изказване, в което заяви, че Туран е уволнен, обвинявайки го в липса на " журналистически правила " и в разпространяване на " политическа агитация ". " Изискахме прокурорът да организира следствие, с цел да ревизира дали (Туран) е член на терористична група или не, " сподели Анадолската организация.

Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir.

Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder.

Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz.
— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun)
" Тези, които се стремят да навредят на честността на нашата страна, ще платят цена ", написа в Twitter директорът по връзките на турското президентство Фаретин Алтън.
" Тези, които се пробват да унижат нашето държавно управление, което е представител на националната воля с езика на тероризма и незаконните организации, не могат да останат под покрива на Анадолската организация ", добави той.
През последните три седмици в YouTube бяха оповестени видеоклипове от Седат Пекер, мафиот от подземния свят, избягал в чужбина, в които той упреква членовете на държавното управление и ръководещата партия ПСР в корупция и разнообразни закононарушения. В едно от видеата Пекер по-специално упреква вътрешния министър Сюлейман Сойлу, че му е предложил протекция и му е подал сигнал за идно следствие против него предходната година, което му е разрешило да избяга от Турция, преди да бъде задържан.
Сойлу, една от най-мощните фигури в държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган, е подложен на напън от опозицията да подаде оставка, само че отхвърля изказванията на Пекер.
Сердар Карагьоз, общоприет шеф на Анадолска организация, направи следното изказване в събота: " Действието на един от нашите някогашни чиновници не съответствува с публицистиката и правилата на обявата на нашата организация. Мотивацията за това деяние ще бъде прегледана по многостранен метод. Темата се преглежда от нас като деяние, което е планувано, изчислено, резултатите се плануват авансово и имат стратегически цели. Този въпрос ще бъде прегледан в границите на нашата институция. По въпроса са подхванати всевъзможни административни ограничения. От друга страна, нашата институция подаде наказателна тъжба за причинителя на това деяние. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР