Турската държава принадлежи също и на кюрдите в страната. Това

...
Турската държава принадлежи също и на кюрдите в страната. Това
Коментари Харесай

Ердоган: Никой не трябва да търси държава за кюрдите

Турската страна принадлежи също и на кюрдите в страната. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган на избирателен протест в югоизточната провинция Диарбекир, съобщи БГНЕС.
" Ние не споделяме, че " няма кюрди ", споделяме, " няма кюрдски проблем ". Никой не би трябвало да търси страна за кюрдите (на Турция - бел. ред.). Държавата на Република Турция е страна на всички нас. Държавата на кюрдите е страната на Република Турция ", добави Ердоган. Той твърди, че ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) е избавила " кюрдския народ от потисничеството на деспотичния остарял режим ", казвайки, че " ние подсигуряваме вашите свободи ".
" Нашите кюрдски братя и сестри са под закрилата на страната на турската република. Разбира се, имат право за изложение на разнообразни политически претенции. Но това би трябвало да бъде направено в границите на законните граници. Това, което е наложително за мен като президент, е наложително за всички, съобщи Ердоган.
Турският президент също по този начин подлага на критика апелите за освобождение на претендента за президентския пост Селахатин Демирташ от Народната демократична партия, който е в пандиза. Призивът беше насочен от претендента в конкуренцията за висшия държавен пост Мухарем Индже от най-голямата опозиционна мощ Републиканската национална партия. Индже посети по-рано Демирташ в пандиза при започване на предизборната акция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР