Турска журналистка е била задържана снощи във връзка с разследване,

...
Турска журналистка е била задържана снощи във връзка с разследване,
Коментари Харесай

Съдят журналистка в Турция заради обиди към Ердоган

Турска журналистка е била арестувана нощес по отношение на следствие, стартирано поради нейно изявление за президента Реджеп Тайип Ердоган в телевизионно предаване, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Журналистката Седеф Кабаш е била отведена в полицейско ръководство в Истанбул, след което, към 14 ч. през днешния ден, е била предадена на съда.

В предаването, където Кабаш, както се твърди, употребила обиди по адрес на президента, са взели участие и двама депутати на опозиционната Народнорепубликанска партия. Водещ на предаването е бил журналистът Угур Дюндар.

Министърът на правораздаването Абдюлхамит Гюл е осъдил " грозните думи " на журналистката по адрес на " определения с гласовете на народа президент ".

" Тези непремерени и противозаконни изявления, подбудени от злоба и ненавист, ще намерят отговора, който заслужават, в съвестта на народа и пред правораздаването ", съобщи министърът.

Седеф Кабаш е родена през 1970 година в Лондон и е първата турска журналистка, работила за Си Ен Ен Интернешънъл в Атланта. Водила е излъчвания и за турските малките екрани НТВ, АТВ, ТВ 8, Скай и др.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР