Туроператорите в Благоевград отново пуснаха еднодневни екскурзии до гръцките плажове,

...
Туроператорите в Благоевград отново пуснаха еднодневни екскурзии до гръцките плажове,
Коментари Харесай

За ден на плаж до Гърция: еднодневните турове поскъпват

Туроператорите в Благоевград още веднъж пуснаха еднодневни екскурзии до гръцките плажове, оповестява Българска национална телевизия. Тази година обаче пътуванията са по-скъпи - костват към 30 лв., като от идващия месец поради високите цени на горивата се чака цената да се вдигне още.

Според националната телевизия еднодневните турове до гръцките плажове са възобновени в края на май и още веднъж са шлагер измежду благоевградчани. Към Гърция всеки уикенд потеглят по 6-7 цялостни рейса.

" 28 лв. е към този момент цената + 1 лев застраховка, която не е наложителна, само че въпреки всичко това си е пътешестване - море, миди, камъчета, за всеки случай дано да вършат тази застраховка, която е в интерес на пътуващите ", споделя Здравка Чимева, туроператор.

Предпочитани са околните курорти Тузла, Ставрос, Неа Врасна и Неа Перамос, до които се пътува два до три часа.

" Миналия път, когато пътуваха, бяха към 9:15 часа на плажа и си потеглиха оттова в 17:30. Това са повече от 7 - 8 часа, само че всичко е доста релативно и зависи от граничните управляващи ", прецизира Чимева пред Българска национална телевизия.

За чадър и шезлонг на плажа туристите и тази година заплащат по 3,50 - 4,50 евро, в които влиза и консумация на нещо дребно - фрапе, кафе с вода, бира... Доволни клиенти споделят, че колкото е цената единствено на фрапе в центъра, толкона е фрапе сшезлонг и чадър на пясъка.

От юли цената на еднодневните турове планирано ще се усили приблизително с към 10%.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР