Туроператорите няма да възстановят сумата на клиенти, решили да се

...
Туроператорите няма да възстановят сумата на клиенти, решили да се
Коментари Харесай

Димитър Балтов: Туроператорите няма да възстановят сумата на клиенти, решили да се откажат от пътуването си в Йордания или Египет

" Туроператорите няма да възстановят сумата на клиенти, решили да се откажат от пътуването си в Йордания или Египет ". Това съобщи Димитър Балтов от Обединение „ Бъдеще в туризма ”. По думите му казусът идва от вдигнатотониво на риск от Ситуационният център на външното ни министерство.Според него няма справедлива причина за отсрочване на пътуванията, защото хотелиерите в Йордания и Египет споделят, че при тях всичко е обикновено и има туристи, същото настояват и самолетните компании.

От през днешния ден в страницата на външното ни министерство е конкретизирано, че изключение от оповестеното четвърто равнище на риск от Ситуационният център на ведомството за пътувания до Йордания и Египет има за проведените групови пътувания с чартърни полети до курортите Шарм ел-Шейх и Хургада, както и избрани зони за Йордания.

Димитър Балтов от Обединение „ Бъдеще в туризма ” посочи, че след повишение на този показател туристите стартират да се тормозят и част от тях желаят да анулират пътуванията си.

Съответно туроператорите не могат да възстановят парите на хората, защото става дума единствено за рекомендация, а тя няма наложителен темперамент.

Според посланика на Египет в България Н. Пр. Халид Емара рекомендацията за за възпиране от пътувания в Египет е неоснователна. Той посочи, че страната му не е отправила такава към своите жители и че от началото на годината в страната са влезнали 14 млн. туристи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР