Туроператорите и туристическите агенти поискаха от служебния министър на туризма

...
Туроператорите и туристическите агенти поискаха от служебния министър на туризма
Коментари Харесай

Туроператори поискаха от служебния министър „зелени коридори“ за автобусните превози

Туроператорите и туристическите сътрудници желаеха от служебния министър на туризма повече изясненост за идното въвеждане на  цифровия Коронавирус документ на Европейски Съюз .

На срещата си,  министър Балтова  ги увери, че работи в тясно съдействие със здравното министерство за готовността и функционалността на системата, която се чака да проработи от 1 юли.

Бяха разисквани и въпросите за издаването на  визи , отварянето на   " зелени коридори "  за проведени автобусни пътувания, оповестяват от министерството.

От сектора съществено сложиха въпроса за основаване на проблеми на  рейсовете за България  при влизане в Румъния. Участниците в срещата поискаха  съдействие  и за незабавна законодателна самодейност за правно контролиране на осъществяването на транспортна активност с  коли до 9 места .

Министърът на туризма увери представителите на бранша, че се работи по основаването на план за изменение и допълнение на сегашната  нормативна уредба .

Сред разискваните тематики бе и  целевото субсидиране  на туроператорите и идното уточняване на реда за кандидатстване и погашение на държавната помощ, работата на  въздушните превозвачи  и помощта от  35 евро на седалка .

На срещата с министъра на туризма участваха представители на АБТТА, БАТА и Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение Бъдеще за туризма ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР