Турнир в памет на две от големите имена на варненския

...
Турнир в памет на две от големите имена на варненския
Коментари Харесай

Турнир в памет на варненски легенди през септември

Турнир в памет на две от огромните имена на варненския футбол и Спартак (Варна) Живко Господинов и Стефан Найденов ще бъде извършен на 9 и 10 септември край морето. Срещите ще се играят на едно от игрищата с изкуствена настилка на " Семеен кодекс Локомотив ", носещо името на клубната легенда Живко Господинов. И двамата от години не са сред живите, само че яркият спомен за тях още живее в генерации последователи.

Господинов и Найденов образуват един от най-хубавите футболни тандеми в страната през 80-те години в мощния интервал на " соколите ". През 1983 г. Спартак е финалист за Купата на страната и 1/8-финалист за КНК, а през 1984 година спартаковци са бронзови медалисти. Господинов има 306 мача и 101 гола за варненския отбор, 39 мача и 6 гола за националния тим и е 1/8-финалист с трикольорите в Мексико`86, а Найденов със 56 гола в 193 срещи е рекордьор по брой маркирани голове на равнище " А " група за Спартак.

В шампионата покана за присъединяване са приели ветераните на Добруджа, Черно море, Белослав и Спартак (Варна). Състезанието се провежда от техния някогашен съотборник Пламен Казаков, както и със дейното подпомагане на Община Варна. До неговото начало ще се уточнят и някои детайлности по организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР