„Туркменистан е в челната тройка на страните с находища на

...
„Туркменистан е в челната тройка на страните с находища на
Коментари Харесай

Борисов с гръмка новина за сделка с „Хюндай” и завода на „Фолксваген” в България

„ Туркменистан е в челната тройка на страните с залежи на газ, даже от газта вършат бензин. Целта е да осигурим запас за нашия газов хъб „ Балкан”. На идната на следващия ден среща с премиера Медведев ще приказваме за опцията за реализиране на суапови покупко-продажби (сделки през трети страни), защото всички тръби на Туркменистан към днешна дата минават през Русия.” Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който през втория ден на визитата си в Туркменистан прегледа Международната каспийска галерия за новаторски технологии.



Борисов бе безапелационен, че газовият хъб „ Балкан” може да стане взаимно единствено с съветската страна.

Премиерът сподели и че към този момент има български компании, които са сключили контракти за 20-30 млн. лева в региона на строителството в Туркменистан.

„ С техния президент сме им гарант”, добави Борисов, представен от в. Труд.

Той увери, че през днешния ден други български компании ще сключат договори по време на кръглата маса България-Туркменистан.

Министър-председателят разясни, е имало голям интерес към наши компании, работещи в региона на безизкопните технологии, на машиностроенето.

„ Навлизат към този момент български компании, мисля, че ще се престрашат и други откакто има гаранция за техния бизнес”, акцентира министър председателят.

Той изясни, че България желае да влага в Туркменистан.

„ Вече имаме токова вложения, че към този момент нямаме служащи. Проблемът в България са работниците… С това, което чакаме и с Германия, и с Южна Корея. Продължаваме и за „ Фолксваген” и за „ Хюндай”…

През септември, в случай че успеем да подпишем контракта с Южна Корея, той също ще е за 1,5 милиарда $. Въпросът е по какъв начин да осигурим работна ръка”, съобщи Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР