Туризмът расте с бързи темпове навсякъде по света, но с

...
Туризмът расте с бързи темпове навсякъде по света, но с
Коментари Харесай

За да посетите тази страна, трябва да подпишете договор да пазите природата й

Туризмът пораства с бързи темпове на всички места по света, само че с това нарастват и терзанията за отрицателния резултат на промишлеността върху природата. Много дестинации са потърпевши от многочисления туристически поток, ориентиран към тях.

Това важи и за една от най-малките страни в света - Палау. Островът е ситуиран в Тихия океан сред Япония и Австралия. Посетителите там се усилват в всяка година, като за 12 месеца там минават към 160 000 души или 8 пъти повече хора от популацията на страната.

В отговор на вредите за природата, нанесени от туристите, страната разгласи, че вкарва първият в света " контракт " за допускане на нейна територия. Този контракт ще бъде поставян под формата на щемпел на паспортите на чужденците и ще бъде подписван от тях преди влизането там.

Текстът към него гласи: " Деца на Палау, аз поемам това заричане като Ваш посетител, да вардя и пазя Вашият хубав и неповторим остров. Обещавам да стъпвам леко и да проучвам деликатно. Няма да вземам нищо, което не ми е обещано. Няма да контузвам нищо, което не е наранило мен. Единствените следи, които ще оставя, откакто си потегли, са тези, които ще бъдат отмити. ".

Палау е първата страна, която ще промени политиката си, с цел да вкара този " контракт " в законодателството, обвързвано с опазването на околната среда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР