Туризмът не е виновен за скок на заразяване с COVID-19

...
Туризмът не е виновен за скок на заразяване с COVID-19
Коментари Харесай

Гърция обяснява: Туризмът не е виновен за скок на заразяване с Covid

Туризмът не е отговорен за скок на заразяване с COVID-19 в Гърция , съобщи министърът на туризма в сряда, откакто държавното управление вкара още веднъж ограничавания , ориентирани към спасяването на летния сезон , оповестява " Ройтерс ".

Гърция, която разчита на туризма за една пета от своята стопанска система, стартира сезона през май, надявайки се, че приходите ще доближат към половината от върха, който видя през 2019 година, когато над 30 милиона души посетиха страната.

" Откриването на туризма бе направено доста деликатно , през първите 10 дни на юли единствено 74 от 105 609 проби, взети на входните пунктове в страната, бяха позитивни, единствено 0,07% ", разяснява Харис Теохарис на гръцка хотелска конференция.

" Страната ни няма проблем с отварянето на границите си ", сподели той. " Ръстът на инфекциите не е обвързван с туризма . "

Правителството залага на най-малко отчасти възкръсване на туристическия бранш това лято, само че се тормози от разпространяването на мощно заразния вид Делта .

Към момента към 41% от гърците са изцяло имунизирани . Туристите би трябвало да покажат, че са имунизирани или да показват негативен PCR тест, с цел да влязат в страната.

Във вторник Гърция заяви за 3 109 нови случая на COVID-19 , равнище за последно следено при започване на април, което докара до общия брой инфекции от откриването на първия случай през февруари предходната година до 444 783. Смъртните случаи, свързани с COVID-19, са достигнали 12 806.

Страната ще изисква от клиенти в закрити заведения за хранене, питейни заведения и кафенета да потвърдят, че са имунизирани против COVID-19, съобщи държавното управление, с цел да се пребори с повишаването на инфекциите.

" Не можем да позволим на отричащите науката да вкарват страната в завършения ", сподели Теохарис във връзка с хората, които към момента отхвърлят да се имунизират .
 Взрив на ковид в детски летни лагери в Ханя и Халкидики
Взрив на ковид в детски летни лагери в Ханя и Халкидики

Гърция претърпява възобновление на пандемията през последните 10 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР