Туризмът да се превърне в приоритетен отрасъл за новото правителство.

...
Туризмът да се превърне в приоритетен отрасъл за новото правителство.
Коментари Харесай

„Бъдеще за туризма”: Туризмът трябва да е приоритет за новото правителство

Туризмът да се трансформира в предпочитан бранш за новото държавно управление. Затова прикани политиците Обединение „ ” (ОБТ) в навечерието на свикването на 46-то Народно заседание и излъчването на новия кабинет. е в невиждана рецесия, за излизането от която са нужни огромна разпоредителност, ексцентрични решения, висока подготвеност и твърдоглав труд. Това са упованията ни към бъдещия министър и неговия екип, в случай че желаеме България да остане на картата на международните туристически дестинации, акцентират от ОБТ. Затова най-голямата неправителствена работодателска организация на туроператорите ще поддържа кандидатура на експерт, който познава сектора и неговите проблеми в елементи, подготвен е да взема смели и нетрадиционни решения и да отстоява използването им.

Не на последно място ОБТ ще застане зад прагматик, който работи за избавяне на промишлеността. Според организацията новият министър на туризма би трябвало да има ясна визия и цели, да е безусловно наясно по какъв начин може да бъде изменен досегашният модел на ръководство, при който политиките се решаваха в кабинетите, а не след разискване с сектора, и да извърши неотложно наложителните ограничения за оцеляване на бранша:

Изготвяне на тактика – дълготрайна и краткосрочна, за развиване на туризма.
 МТ: Ще има инструкции, които да улеснят туроператорите при кандидатстване за държавната помощ МТ: Ще има инструкции, които да улеснят туроператорите при кандидатстване за държавната помощ
Министерството на туризма ще излезе на следващия ден с инструкции, които да улеснят туроператорите при кандидатстването за държавната помощ от 16,5 м...

Стабилизиране на туроператорския отрасъл посредством основаване и внедряване на Гаранционен фонд.

Създаване на контролно звено за преодоляване на сивия бранш, като причина за обективна бизнес среда.

Адекватни ограничения за оцеляване, подкрепяне и обезщетения за сектора, в това число разработване и предложение на кредитен артикул без поръчителство и на преференциални лихвени равнища, който да обезпечи ликвидни средства на фирмите; преструктуриране на отговорностите към банки; цялостна стратегия за подкрепяне на заетостта в бранша, която допуска удължение на действието на мярката 60/40 най-малко 2 години и превръщането и в 80/20.

Работодателите в бранша се надяват на сполучлив разговор с екипа на бъдещия министър на туризма за създаване, приемане и осъществяване на тези цели. „ За туроператорите Министерството на туризма и неговата администрация са инструмент, посредством който се води вярна политика и се построява здрава бизнес среда за развиването на туристическата промишленост в България. То е звеното, което дефинира законовия метод на работа и стопира нездравословните практики. Министърът на туризма е фигурата, която би трябвало да сплотява качества като диалогичност, проницателност и визионерство, посредством които ще се следва политиката за народен приоритет на туризма ”, акцентира Павлина Илиева, ръководител на ОБТ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР