Туристите в Турция са харчили със 70 на сто повече

...
Туристите в Турция са харчили със 70 на сто повече
Коментари Харесай

Туристите в Турция харчат със 70% повече от миналата година

Туристите в Турция са харчили със 70 на 100 повече през първите седем месеца на годината в съпоставяне със същия интервал на 2018 година, съобщи турската частна телевизия НТВ. Телевизионният канал се базира на компанията Глобал блу, която се занимава с възобновяване на налози при извършване на покупки в чужбина по време на туристически визити.

Най-много обичат да пазарят в Турция арабите, като по междинен размер на изхарчената сума преди всичко са жителите на Катар - 6782 турски лири. Катар е следван от ОАЕ с 6441 лири и Германия с 5412 лири.

Сериозен растеж има при изхарчените средства от туристите от Израел (182 процента), Египет (161 процента), Ирак (138 процента) и Либия (124 процента).

Китайците, посетили страната през първите седем месеца на 2019 година, са изразходвали за извършване на покупки с 85 на 100 повече пари в съпоставяне със същия интервал на предходната година, като междинната сума се пресмята на пет хиляди турски лири на човек.

Представител на Глобал блу изяснява, че до момента в който посетителите от Китай и страните от Персийския залив демонстрират интерес към покупката на първокласни артикули в Турция, европейските туристи на познават добре страната като шопинг дестинация. По думите му наличието на германци в челните места на класацията се дължи на първо място на турците с немско поданство, които се връщат през лятото при родственици в Турция.

Междувременно обаче се следи известно стесняване на разноските, които вършат при извършване на покупки в Турция туристите от страни от Персийския залив. Техният дял в общата търговия измежду туристите през първите седем месеца на 2019 година е 24 на 100 по отношение на 27 на 100 предходната година, сочат данните на Глобал блу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР