Туристите в община Каварна бележат непрекъснат ръст през последните няколко

...
Туристите в община Каварна бележат непрекъснат ръст през последните няколко
Коментари Харесай

Туристите в Каварна бележат ръст

Туристите в община Каварна бележат непрестанен растеж през последните няколко години, заяви кметът Нина Ставрева при представянето на нови обекти в туристически комплекс в село Топола.

От 24 000 през 2015-а летовниците нарастват на 36 000 година по-късно и на 48 000 през 2017-а, уточни Ставрева. По думите й за тазгодишния сезон всички почивни бази са резервирани като съгласно последните систематизирани данни към 30 юни в общината към този момент са обитавали 15 000 туристи.

Наред с българите най-многобройните туристи и през това лято са румънците и руснаците, важен растеж бележат и гостите от Чехия, Словакия и Полша, разясни кметът. В последните две години се е нараснала и легловата база в общината - с близо 2000 до 3945 места.

Най-посещаваният туристически обект в района е историческият нос Калиакра, където приходите през юни са нарастнали с 13 000 лв. по отношение на същия интервал на предишното лято.

Сред забележителностите, които притеглят летовниците, са и резерватът "Яйлата ",историческият комплекс "Онгъла " и фермата за охлюви в село Българево, нос Чиракман, както и най-новата атракция - аква парк и екшън парк в туристическия комплекс в Топола, разяснява Ставрева.

Общината е съдействала на частен вложител за инвестицията от близо 8 000 000 евро в крайморското село.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР