Туристите от САЩ са нараснали с близо 10 на сто

...
Туристите от САЩ са нараснали с близо 10 на сто
Коментари Харесай

Туристите от САЩ са нараснали с близо 10 на сто през миналата година, каза Ангелкова

Туристите от Съединени американски щати са нарастнали с близо 10 на 100 през предходната година, достигайки повече от 87 хиляди Страната се подрежда измежду водещите пазари за входящ туризъм за България, като за 2017 година е на 20-а позиция. Това осведоми министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Андрю Форбс, законодателен шеф към Сената на Съединени американски щати, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Двамата разговаряха във Вашингтон, където Ангелкова е на двудневно работно посещаване. " Съединени американски щати е стратегически сътрудник за България, туристите от там са извънредно значими за страната ни и ще продължим да работим интензивно за рекламата в Америка ", акцентира Ангелкова. За първи път предходната година през септември и октомври България бе разпространявана с билбордове и цифрови екрани на публични места.

На срещата Ангелкова показа последните резултати за туризма в България. Тя го уведоми, че през 2017 година задграничните туристи са повече от 8.882 млн. и са се нараснали с 7.6%, а приходите в бранша са близо 6.9 милиарда лева, с растеж от 9.3 на 100.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР