Туристите от бедна България са много по-важни за търговците на

...
Туристите от бедна България са много по-важни за търговците на
Коментари Харесай

Търговците в Одрин: Без българите ще фалираме, няма ги от седмица!

Туристите от бедна България са доста по-важни за търговците на Одрин от турските гастарбайтери, които тези дни идват от богатите западноевропейски страни в родината си за летните отпуски. Това е главният извод от новините на локалните медии от пазарите в Одрин, съобщи 24rodopi.com.

„ От към седмица българските туристи не идват в Одрин. Това тормози търговците. В момента вътрешната ни търговия е в застой, стопанската система ни е разрушена, в случай че българите не се върнат на борсите, ще изпаднем в тежка обстановка “. Това съобщи пред организация ANKA Зия Йълдъръм, който има обект в Бостанпазаръ, едно от най-посещаваните места от идващите на пазар от България.

Потокът от нашенци към Одрин спря най-много поради идващите от Западна Европа гастарбайтери, които провокират големи тапи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле.

Освен това има фрапантен растеж в цените по отношение на тези от пролетта, а огромна част от обичайно пътуващите на юг за извършване на покупки нашенци са на почивки по морските курорти на Гърция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР