Туристическият сектор на Каталуния е силно засегнат от ефектите на

...
Туристическият сектор на Каталуния е силно засегнат от ефектите на
Коментари Харесай

Референдумът за независимост засегна туристическия сектор на Каталуния

Туристическият бранш на Каталуния е мощно обиден от резултатите на непризнатия от Мадрид референдум за самостоятелност, написа вестник Le Figaro, представен от организация Фокус. За първите две седмици на октомври туристическата интензивност е отбелязала спад с 15% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сочат данни на професионалната асоциация „ Екселтур ". Подобен резултат върху туризма имаше и атентатът в Барселона, прибавя френското издание.

Британският министър председател Тереза Мей е подкрепила испанския си сътрудник Мариано Рахой против упоритостите на Каталуния да разгласи самостоятелност. Двамата организираха телефонен диалог, в който Мей е определила референдума като незаконен и той няма да бъде подсилен от Лондон, предава Politico.

„ Всяко едностранно оповестяване на самостоятелност от страна на Каталуния няма да подхожда с върховенството на закона “, е декларирала Мей по време на телефонния диалог с Рахой, съгласно публично заявление от английското държавно управление.

Мей и Рахой също по този начин са разискали напредъка в договарянията по Brexit преди срещата от тази седмица на Европейския съвет. Британският министър-председател също по този начин е изразила „ съболезнованията си по отношение на загубата на животи и вредите породени от горските пожари в Северна Испания “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР