Туристическият район на ДеСантис иска да прекрати „привилегиите“ на Дисни за работниците

...
ОРЛАНДО, Флорида — Длъжностни лица от района за надзор на
Коментари Харесай

ОРЛАНДО, Флорида — Длъжностни лица от района за надзор на туризма на губернатора Рон ДеСантис искат от генералния инспектор на Флорида да разследва пропуските за тематични паркове, отстъпките и други „Дисни“ привилегии“, според които те казват, че са били давани на служители и членове на борда в продължение на години.

Централният район за надзор на туризма във Флорида се опитва да премахне тези предимства, предоставяни на служителите на района, който предоставя държавни услуги на Disney World, според съобщение за новини.

Предишният управляван от Disney Reedy Creek Improvement District използваше средства на данъкоплатците, за да предостави сезонни пропуски на служители и членове на техните семейства, да покрие разходите за отстъпки на Disney и да предостави „VIP“ входни пропуски за членове на борда, струвайки 2,5 милиона долара само през 2022 г., се казва в съобщението.

„Освен че представлява неетични ползи и привилегии, схемата повдига значителни въпроси относно самоделенето, тъй като на членовете на борда са разрешени само максимум 100 долара на месец като компенсация съгласно Закона за подобряване на района на Reedy Creek“, се казва в неподписано изявление от окръга.

Дисни и говорител на окръг за надзор на туризма в Централна Флорида не отговориха веднага на искане за коментар.

< p>Окръжните служители публикуваха фактура на Disney, която откриха, включваща такса от $492 382,96 за „Билети за Q1 FY22“. Другите позиции включват $16 837 отстъпки за стоки, $4 969 отстъпки за храна и напитки и $3 764 отстъпки за водни паркове. Disney Coronado Springs Resort.

В специалния район работят около 400 души. Disney и нейните филиали са основните данъкоплатци в областта, като представляват около 86% от приходите от данък върху имуществото.

Служителите ще продължат да имат достъп до имотите на Disney за служебни задължения, казаха служители на района.

Джон Шири, президент на Професионалните пожарникари на Риди Крийк, каза, че профсъюзът му подготвя забележки, но нямаше коментар в понеделник вечерта.

В продължение на десетилетия Дисни контролираше района за подобряване на Риди Крийк, който осигурява противопожарна защита, комунални услуги и други държавни услуги за Disney World. Като основен собственик на земя, Disney избра петимата надзорници на района, което му даде ефективен контрол върху специалния данъчен район.

По-рано тази година законодателният орган на Флорида промени споразумението на Disney, натовари губернатора с избора на членове на борда и преименуван на Reedy Creek на област за надзор на туризма в Централна Флорида. ДеСантис замени приятелски настроените към Дисни членове на борда с пет републикански съюзници.

Ходът на окръга за надзор на туризма идва, след като ДеСантис каза в интервю за CNBC, че „основно се е отдалечил“ от спора си с Дисни и призова развлеченията гигант да се откаже от делото си срещу щата.

Disney съди DeSantis, туристическия район и други държавни служители във федералния съд, твърдейки за „целенасочена кампания за отмъщение от правителството“. В туристическия район на DeSantis има висящо дело в щатския съд, обвиняващо Disney и предишния борд, управляван от Disney, в неправилно одобряване на споразумения за развитие преди държавното поглъщане.

Враждата започна миналата година, след като Disney се противопостави на законодателството, което критиците нарекоха закон „не казвай гей“, който ограничава обучението в класната стая за сексуална ориентация и полова идентичност в държавните училища.

_____

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР