Туристическият бранш у нас има нужда от силен министър, а

...
Туристическият бранш у нас има нужда от силен министър, а
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Туризмът има нужда от силен министър, а не от пасивен човек, който го е страх да взима решения

Туристическият отрасъл у нас има потребност от мощен министър, а не от въздържан човек, който го е боязън да взима решения. Секторът желае индивидът, който управлява министерството, да е експерт, авторитетна фигура, която може да ги сплоти и да слага проблемите на туризма пред Министерски съвет по задоволително безапелационен метод, тъй че да реализират нужните резултати. Това съобщи лидерът на листата във Варна на коалиция " Изправи се БГ! Ние идваме! " Татяна Дончева след среща с Алианс на туристическата промишленост в България.

Исканията на бранша нямат основна смяна по отношение на предходните шест месеца, сподели още Дончева. Като най-належащ е бил посочен казуса с обезпечаването на зимния сезон, в това число заповедта на здравния министър, която слага разнообразни условия и условия за влизащите у нас туристи, по отношение на страната, от която идват. От АТИБ чакат 1/3 от хотелите да не отворят през сегашния зимен сезон, като най-засегнат курорт се обрисува Пампорово. " Тази заповед би изглеждала разумно, в случай че България не беше страната с най-нисък % имунизирани. Струва ми се, че се постанова тя да се промени в тази си част, като се приближи към признатото по света условие - с цел да влезеш в страната да имаш ваксина, настоящ ПСР или антигенен тест. Вече сме началото на ноември, в случай че още 10 дни не предприемем дейности няма да можем да си докараме и туристи преди януари ", добави още претендентът на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

От извънредно значение е продължаването на антикризисните ограничения и бързото постигане на средствата до фирмите. Фирмите от сектора се тормозят, че гласуваните от Народното събрание 40 млн. лева към момента не са разпределени, защото от Министерство на туризма настояват, че в постановлението на Министерски съвет не са категорично посочени като разпоредник. По думите на Татяна Дончева, бягането от отговорност на актуалният министър към този момент трети месец не дава опция на фирмите да получат полагащата им се финансова поддръжка.

От АТИБ показаха, че казусът със старите заеми на туроператорите и туристическите сътрудници продължава да стои, отворен с цялостна мощ. Те изплащат заемите мъчно и се нуждаят от гратисен интервал, и тук намесата на страната и обезпечаването на запас за безлихвени заеми е мощно нужна.

Сред другите разисквани тематики бяха концесиите на плажовете, неосъществените прехвърляния и основаването на специфичен гаранционен фонд, визовата политика на България, смяната на нормативната уредба на концесиониране в туризма, определянето на статута на националните курорти, субсидирането на самолетни седалки за всички самолетни компании, пренасящи задгранични туристи до страната ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР