Туристическият бизнес няма нищо против личността на Зарица Динковаи нейното

...
Туристическият бизнес няма нищо против личността на Зарица Динковаи нейното
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Нямаме нищо против Зарица Динкова, но тя не става за тази работа

" Туристическият бизнес няма нищо срещу личността на Зарица Динкова

и нейното кариерно развиване, само че тя е прекомерно надалеч от същината и наличието на туристическия бизнес. Особен е секторът " туризъм " и е единственият, който може да се възпроизведе 100% за една година. В този бизнес вземат участие доста хора. Затова желаеме да има специалист или човек, който да е обвързван с многоликия туристически бизнес ". 

Това сподели пред БНР проф. Георги Рачев от Алианса на туристическата промишленост в България във връзка с това, че част от туристическия отрасъл не утвърждава Зарица Димкова, номинирана за министър на туризма в проектокабинета " Денков "  от квотата на " Зелено придвижване " (част от " Демократична България " ). От там чакат кандидатурата за този пост да бъде на човек от бранша, който е добре осведомен с проблемите в него. Затова те изпратиха писмо до Николай Денков и Мария Габриел. 

Димкова е била зам.-министър на външните работи в две служебни държавни управления, има опит като управител на огромни интернационалните планове, приключила е дипломация и интернационалните връзки. 

" Месеци наред тя няма да може да влезе в същината на този бизнес. Туризъм не се прави от през днешния ден за на следващия ден. Димкова може да стане и министър на защитата или на което и да е министерство. Но няма по какъв начин да стартира да се учи на туризъм. Искаме среща да кажем за какво не сме съгласни с нейната кандидатура. Такава среща ни беше отказана ". 

В предаването " 12+3 " проф. Рачев акцентира, че е нужен разговор, защото въпросът касае прехраната на доста български жители. И добави, че имат предложение за хора, които могат съответно да заемат поста.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР