Туристическите услуги са в основата на завръщането на месечната инфлация

...
Туристическите услуги са в основата на завръщането на месечната инфлация
Коментари Харесай

Дефлацията се обърнала на инфлация заради цените на туристическите услуги

Туристическите услуги са в основата на завръщането на месечната инфлация през юли, излиза наяве от разбор на Министерството на финансите, оповестен през седмицата.

През юли по отношение на юни показателят на потребителските цени е 0,9 на 100 след два поредни месеца на дефлация.

От месечния стопански разбор на Министерството на финансите излиза наяве, че пакетните туристически услуги, краткосрочното настаняване и пътническите пътувания са в основата на повишаването на показателя на потребителските цени през юли по отношение на юни. Според специалистите това е обичайно за летния сезон.

В данните на Националния статистически институт се вижда, че ресторантьорските услуги и развлеченията също съществено подкрепят общото повишаване на показателя. На годишна база той е 8,5 на 100, което продължава наклонността на понижаване.

В блицинтервю за Българска телеграфна агенция министърът на финансите Асен Василев съобщи:

" С инфлацията към момента сме отвън параметъра, само че стартира да се свива разликата сред България и Европейския съюз, тъй че чакам един равномерен развой, който да продължи интензивно ".

Василев беше запитан за инфлационния аршин за присъединение към еврозоната. Министърът се намира в Солун, където се организира обичайният интернационален панаир.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР