Туристически организации и дружества, до които се допита Actualno.com преди

...
Туристически организации и дружества, до които се допита Actualno.com преди
Коментари Харесай

Туристически организации с подкрепа за министър Динкова преди ротацията

Туристически организации и сдружения, до които се допита Actualno.com преди ротацията, обявиха своята безапелационна поддръжка за министър Зарица Динкова. Те считат, че политиката й е вярна и би трябвало да продължи. „ По шестобалната канара слагам на министър Динкова оценка 6 минус, тъй като направи чудеса. Тя направи това, което не е било правено през последните 30 години. Осъществи пробив в метода на правене на реклама, в контактите с непознати компании - без да парадира, без да акцентира познания или незнания в туризма. Хвана се за работа още в първия ден. Направи дребен екип към нея и на процедура резултатите са изключителни. Ще има и хора, които не са съгласни с това, което аз споделям. Не са съгласни тези, на които им пресъхнаха пътищата да получават пари несправедливо “, съобщи Красимир Станев – изпълнителен шеф на „ Албена “ АД. Директорът на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма доцент Румен Драганов счита, че са се забавили с поддръжката си за министъра.

„ Тя се оправя доста добре с работата си. Видяхме, че направи някои значими неща във връзка с Черноморието с тези 5 млн. лева, които бяха заделени за реклама. После направи обилни обиколки в чужбина, където се показа доста добре - във Англия, Испания, Белгия, Германия. Навсякъде сътвори позитивно отношение към България, с езиците, които знае, и с държанието си “, уточни доц Драганов. От Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА) споделят, че имат добър разговор с министър Динкова и екипа й.

„ Доста работа се свърши в последните месеци. По принцип непрекъснатите смени водят до огромно разтърсване в администрацията. Ние, като организация, която работи доста с администрацията, виждаме по какъв начин тя стопира да работи безусловно месец-два преди избори или както в този момент - ротация. И след това още месец, до момента в който всичко се пренастрои. Това води до безспорен негатив. В този смисъл не бихме желали да има смени в един интервал. Хоризонтът би трябвало да е по-дълъг небосвод от 6-9 месеца или една година. Това е едно. От друга позиция имаме добра колаборация с екипа на Министерството сега. Би било добре да има резистентност и да остане същият екип, с цел да може безпроблемно да продължат да се случват плановете, по които работим. Има и гаранционен фонд да се основава, който не може да се случи към този момент от какъв брой години, тъй като непрестанно сменят министри. Има Закон за туризъм да се трансформира, има доста работа, която би трябвало да продължи “, съобщи Даниела Стоева от АБТТА.

Според Венцислав Танчев от Асоциацията на инкаминг организациите доста организации са с изрично мнение, че тя е най-удачният министър, който България е имала от 1997 година насам. „ Имал съм опция да се срещам и да повеждам диалози с всеки от нейните прародители. Смятам, че тя е най-смисленият министър, който сме имали. В този толкоз къс интервал е направила най-вече за туризма. Маркетинговата стратегия, която съумя да реализира, е най-хубавото, което е правено. Това е моето мнение без съмнение. В началото беше безусловно непозната за сектора. Признавам. Да, тя не е от сектора, само че за министъра е по-важно се видят неговите дейности, а не неговата биография. Нейният предходник като беше от сектора на туризма, какво направи!? Когато се колебаеха дали да го назначат на тази позиция и се допитаха до мен, споделих: „ Да, експерт е, име е. Надявам се да направи нещо свястно “. В последна сметка не направи нищо изключително, с изключение на пиар “, счита Танчев. По думите му това, че един футболист е добър, не го прави автоматизирано добър треньор и противоположното и има доста сходни образци. Според топресторантьора от Банско Малин Бистрин туризмът е политика на последователността. „ Министър Динкова е към този момент с близо 9 месеца опит и аз считам, че тя би трябвало да продължи пътя, което е начертан. Не можем да сменяме с лека ръка посоките безусловно през месец или през половин година. Като е гласувано един път доверие на министър Динкова, тя го оправда. Пътят не е къс и считам, че тя би трябвало да го продължи “, е безапелационен Бистрин.

В момента той взе участие в интернационалното туристическо ревю EMITT в Истанбул, Турция, което се организира за 27-ми път. Похвали се с голям интерес към българския щанд.

„ Виждаме голям интерес от туристите и от Турция към България и особено към Банско. Това ревю е най-голямото на Балканите и събира представители от целия свят. България има прелестен щанд - доста богат, доста хубав и ползата е извънреден. Преди един час се откри. Всички публични посетители, министри, кметове, туристи, са тук и поздравяват щанда на България. Реакциите са чудесни, изключително за Банско, на което съм представител. Предвид Световната купа по ски алпийски дисциплини, която следва да се организира след няколко дни в Банско. Споредят усещанията си тези, които са били, а тези, които не са идвали, споделят, че ще дойдат да ни видят. Банско е обичайно забавна дестинация за Турция и за турските туристи “, добави Бистрин.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР