Туристически агенти отчитат рекорден интерес към родните курорти. По данни

...
Туристически агенти отчитат рекорден интерес към родните курорти. По данни
Коментари Харесай

Рекорден интерес към родните курорти: 290 000 българи тръгнаха на път за почивните дни

Туристически сътрудници регистрират рекорден интерес към родните курорти. По данни на сектора към 290 000 българи са съумели да слеят почивните дни и да резервират отмора.

От туристическия отрасъл от дълго време не помнят подобен интерес към родните курорти – общо над 300 000 сънародници са решили да отидат екскурзия през актуалните почивни дни. А единствено 30 000 от тях са избрали чужбина. Всички останали са резервирали хотели у нас. Добрата вест за почиващите е, че спа пакетите са с близо 30 % по-евтини по отношение на тези в разгара на лятото. Това е и още една от аргументите курорти като Хисаря, Велинград, Сандански и Огняново тези дни да са цялостни. На морето най-предпочитани сега се оказват Созопол, Приморско, Лозенец и Китен. Най-много българи, избрали чужбина пък, са се насочили към Турция и Гърция. 

А Концесионерите занапред вършат проект по какъв начин да угодят на родните туристи и през идващото лято. Обсъжда се и следващата година да се запазят по-евтините чадъри, мисли се и за фамилиите с животни.

„ Нашето съдружие предложи на министъра на туризма да се създадат промени, като на плажовете се обособят платени зони за хора с домашни любимци, с цел да можем да отговорим на упованията на всички туристи ”, сподели Диана Колчова от  " Клуб на хотелиера ".

Прогнозите за зимния сезон също не следват досегашните трендове. Очакванията са страната ни да бъде посетена от не повече от 350 000 задгранични туристи - при над милион и половина през предходните години. 

Междувременно БДЖ обезпечи близо 10 000 спомагателни места във влаковете.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР