Туристическата пътека от хижа Върховръх до връх Върховръх в Западните

...
Туристическата пътека от хижа Върховръх до връх Върховръх в Западните
Коментари Харесай

Кръщават туристическа пътека на Боян Петров

Туристическата пътека от хижа " Върховръх " до връх Върховръх в Западните Родопи ще бъде кръстена на огромния български планинар Боян Петров.

Това оповестяват основателите от туристическото сдружение " Върховръх " - Перущица. Събитието ще се състои на 6 август от 11:00 ч. на хижа " Върховръх ".

" Да знаете, че потеглих от Върховръх към Хималаите ", споделя Петров при представянето на книгата си " Първите седем " пред туристическото сдружение и споделя, че това е първият връх, който е изкачил с татко си още 7-годишен.

Боян Петров е зоолог, еколог и буен планинар. Той е българският планинар с най-вече изкачени върхове над 8 000 метра - общо 10, както и с най-вече първи български изкачвания на осемхилядници - четири. Изчезва при започване на май 2018 година при опит да изкачи връх Шиша Пангма в Хималаите.

" Боян Петров е още един огромен българин с корени в Перущица. За нас той постоянно ще бъде ярък образец за безгранична обич и почитание към природата, непреклонен дух и несклоняем цивилен активизъм ", споделя Живка Дамянова - ръководител на туристическото сдружение в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР