Туристи от всички краища на света идват в Париж, за

...
Туристи от всички краища на света идват в Париж, за
Коментари Харесай

5 от най-впечатляващите места в Париж

Туристи от всички краища на света идват в Париж, с цел да видят с очите си прословутата картина на Мона Лиза. Но надали доста от тях знаят, че Градът на любовта предлага богата палитра от най-различни музеи - забележителни съвсем колкото Лувъра.
 Мона Лиза и мъжът, преоблечен като жена, който замери картината с торта в Лувъра
И Мона Лиза го отнесе

Защо мъж, преоблечен като жена, замери картината с торта

InStyle подбра пет от най-интересните и заслужаващи вниманието ни места, отвън стъклената пирамида. Нека се срещнем с тях:

Музеят на панаирните изкуства (Musée des Arts Forains)

Едва ли бихме предположили, че едно от най-вълшебните места в Париж се намира надалеч отвън центъра, на практика в предградията. Ще разберем, че сме на вярното място в Musée des Arts Forains, когато с очите си забележим прословутата нимфа без ръка или мъжът с шапка с тяло на кон, които ни приканват да влезем през желязната врата.

В тази на пръв взор скромна постройка от XIX век, употребена преди като винарска маза, се намира Музеят на панаирните изкуства. В него дребни и огромни, млади и остарели остават омагьосани от вълшебната атмосфера. Музеят предлага неповторими въртележки, които са на повече от 100 години, впечатляващи карнавални атракциони, такъми за вълшебен шоута и какво ли още не - всичко, обвързвано с цирковото изкуство.

Музеят " Галиера " (Le Palais Galliera)

Построен през XIX век, Palais Galliera в този момент се обитава в Musée de la Mode de la Ville de Paris. В него откриваме сбирки, които включват близо 100 000 дрехи и аксесоари. Те са измежду най-богатите в света и отразяват стилните трендове и привички на Франция от XVIII век до наши дни.

Този древен музей в ренесансов замък ни подсигурява едно завладяващо прекарване, с което обезпечено ще обогатим стилните си знания. С извисяващи се арки, колони и внушителни скулптури - Palais Galliera самичък по себе си е произведение на изкуството.

Музеят на вампирите (Le Musée des Vampires)

Musée des Vampires е дребен частен музей, отдаден на вампирите и проучването на тяхното място във фолклора и актуалната просвета. Основната стая е безусловно завладяваща с сбирка от всевъзможни предмети, свързани с вампири - купища книги, десетки картини и кино плакати, призрачни предмети на изящното изкуство, атрибут в жанр Хелоуин и така нататък

Тук даже се натъкваме на мумифицирана котка, открита в гробището Пер Лашез. Сред впечатляващите неща в другояче дребната стая са подписите на всеки артист, който в миналото е играл ролята на Дракула в холивудски филм. Музеят на вампирите е същинско попадение за всеки почитател на кръвопийците, митологията и странните неща като цяло.

Музеят на лова и природата (Le Musée de la Chasse et de la Nature)

Сгушен в имение по криволичещите улици на квартал " Маре ", музеят Le Musée de la Chasse et de la Nature à Paris изследва мощната връзка на хората с животните и природата. Музеят е учреден през 1964 година от богатия френски фабрикант, производител на килими Франсоа Зомер и брачната половинка му Жаклин, които са били запалени ловци и природозащитници.

Музеят се състои от голям брой стаи, облицовани с дървена ламперия и оборудвани с бронзови декоративни детайли, направени по този начин, че да наподобяват като лози, рога и клони. Тук попадаме в стаи с имена като Стаята на глигана, Салонът на кучетата и Кабинетът на вълка. Le Musée de la Chasse et de la Nature е проведен към три тематики - оръжия и принадлежности за лов като пушки и рога; титли и препарирани животни; картини, статуи, гоблени, керамика и мебели, представящи дивата природа.
 Париж и нещата, с които градът към момента може да ни изненада
Какво бихме могли да вършим в Париж

Освен нормалните неща

La Petite Ceinture

Това не е музей, само че сме длъжни да го споменем, защото умерено може да бъде негова опция, изключително за градските откриватели. Petite Ceinture е някогашна двурелсова железопътна линия, издигната като средство за доставяне на крепостните стени на града и превозване на артикули и пасажери сред главните железопътни гари на Париж.

Нейните релси през днешния ден са завладяни от дива флора с огромно биоразнообразие, наброяваща повече от 200 растителни типа и повече от 70 типа животни. През 2007 година е открит първият сектор за пешеходци, сред Porte d`Auteuil и гара Muette. Оттогава постоянно се отварят нови и нови. Бившите станции на Petite Ceinture в този момент са се трансформирали в питейни заведения, заведения за хранене и културни места, където всеки клиент губи визия за времето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР