Турчин продава камилата си, за да се откупи от военна

...
Турчин продава камилата си, за да се откупи от военна
Коментари Харесай

Турчин продава камилата си, за да пропусне военната служба

Турчин продава камилата си, с цел да се откупи от военна работа.

Емре Бостанджъ, 28-годишен фермер от централноанадолския окръг Чорум, разгласи камилата си за обмен в интернет с една цел - да завоюва задоволително пари, с цел да си разреши да се освободи от военна тегоба.

"Това е обичаното ми животно, само че би трябвало да го продам. Нужни са ми пари, с цел да се отърва от тази военна работа ", споделя Бостанджъ, като добави, че неговият татко му е купил шестгодишната бяла арабска камила от локален пазар преди пет години.

#Turkey’s young men with enough cash seek to skip military service @Metin4020 https://t.co/2CZyu3agkf
— Turkey Pulse (@TurkeyPulse) 6 юли 2018 година
Бостанджъ е един от стотиците хиляди турци, които отдавна чакат програмата за отбягване на наложителната военна работа в страната. Всички мъже над 18-годишна възраст би трябвало да отслужат 12 месеца в армията.

Според неотдавна признат закон обаче мъжете, родени на или преди 1 януари 1994 година, може да служат едвам 21 дни, в случай че платят 15 хиляди турски лири (2800 долара).

Около 200 хиляди турци са кандидатствали през последните два дни за програмата за понижаване на военната им работа, съобщи през вчерашния ден Анадолската организация.

Много млади мъже продават всичко - от коли и жилища до камили и бикове, с цел да съберат забележителната сума.

Каракачанов се сблъска с парадокса в армията

Окончателно: Задължителната казарма отпадна

Защо няма бойци за българската войска

Бостанджъ разгласи камилата си за обмен за 20 хиляди турски лири (3782 долара) и споделя, че ползата е огромен.

"Някои локални сдружения желаят да я купят, с цел да я употребяват за туристически цели. Други оферират да я разменят против кола. Досега предложенията са прекомерно ниски, ще изчакам по-добра цена ", добави той.

Въпросът за военната тегоба е нещо, с което младите турци се сблъскват във всичко - от интервютата за работа до уреждането на брак: работодателите не желаят да губят работна ръка за интервал от 12 месеца, а множеството обичайни фамилии в набожния Анадол в центъра на страната не биха дали щерка си за брак, а след това да чакат младоженеца да се върне от казармата.

Задължителната военна тегоба за приключилите университет е шест месеца.

Държавата позволява на приключилите да продължат с магистратура и докторантура до 35-годишна възраст, след което те към момента би трябвало да служат в армията.

Противник на доброволната казарма: Откъде ще дойдат средствата?

По-голямата част от образованата юноша на Турция се записва в стратегии след завършването, с цел да избегне колкото се може по-дълго военната работа.

"Службата в армията е нещо, което фактически може да е загуба на време и да ви дърпа обратно в живота. Ще аплайвам за докторантура след тези 21 дни, " добави Бостанджъ, който в този момент продължава магистратурата си в Хититския университет в Чорум.

Други стигат до там да продават жилищата си.

Трийсетгодишният Ерман Тимурленк от Истанбул разгласи за обмен жилището, в което живее, с цел да си разреши да заплати за по-кратка военна работа.

"Задължителната военна работа ме накара да отложа задачите си за известно време, в този момент е моментът да се употребява тази опция ", сподели Тимурленк, който е фитнес инструктор.

Американската войска ненадейно освободила от работа имигрантите си

Той споделя, че ще се реалокира в къщата на майка си, откакто завърши платената му работа, и ще отвори собствен личен фитнес салон с парите от жилището.

"Най-малкото към този момент няма да би трябвало да се безпокоя за военната работа ", сподели той.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР