Тунизийският гражданин, нападнал в неделя с два ножа минувачи в

...
Тунизийският гражданин, нападнал в неделя с два ножа минувачи в
Коментари Харесай

Тунизиецът, нападнал минувачи в Марсилия, дълго време е живял в Италия

Тунизийският жител, нападнал в неделя с два ножа минувачи в Марсилия и умъртвил две млади девойки, дълго време е живял в Италия и е бил женен за италианка. Това оповестява през днешния ден вестник "Кориере каузи сера ", представен от ТАСС.

По данни на вестника нарушителят, който съгласно непотвърдени от френската полиция данни се споделя Ахмед Ханаши, е живял от 2006 до 2014 година в италианското градче Априлия близо до Рим. После се е развел с жена си - италианката Рамона, и е решил да се изсели във Франция. Докато живели в Италия, двамата нееднократно попадали под ударите на правораздаването поради кражби и противозаконна търговия. Според вестника проверяващите не одобряват към този момент версията, че по това време обвиненият се е радикализирал.

Това не е първият случай екстремисти, работили в Европа, да се окажат свързани по някакъв метод с Италия, отбелязва изданието. Италианец от марокански генезис имаше измежду причинителите на атентата през юни в Лондон. А тунизиецът, врязал се с кола в множеството на берлински коледен панаир през декември, бе дошъл в Европа през Италия и даже бе прекарал 4 години в локален затвор.

По данни на Международната организация по миграцията 85 на 100 от мигрантите, прекосяващи Средиземно море, идват в Италия. А близо 80 на 100 от тях не дават отговор на условията за бежански статут и са стопански мигранти. Освен това голямото болшинство са здрави мъже в трудоспособна възраст. Има възможност, в случай че не открият опция за по-добър живот в Италия, мигрантите да се повлияят от екстремистка идеология и да станат терористи.

Нападението в неделя бе осъществено до централната гара на Марсилия "Сен Шарл ". Прокуратурата удостовери, че преди да бъде премахнат от боен патрул, килърът на всеослушание възхвалявал Аллах. Отговорността бе поета от групировката "Ислямска страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР