Тунизийският град Монастир се превърна в специално място за Александър

...
Тунизийският град Монастир се превърна в специално място за Александър
Коментари Харесай

Александър Донски спечели титлата на тенис турнира в Тунис

Тунизийският град Монастир се трансформира в особено място за Александър Донски и родният ни представител постоянно избира тази дестинация за присъединяване в шампионати. Такъв е казусът и през актуалната седмица, когато Алекс реализира четири поредни победи на Фючърс конкуренцията, в това число и такава против топ поставения на четвъртфиналите, с цел да се изправи в борбата за трофея против Теронс Атман от Франция, съобщи tennis.bg

Финалът бе изпълнен с конспирация до последната точка, а нашето момче в последна сметка надви с 6:2 5:7 6:3 и ще запише рекордно класиране от идната седмица. Донски стартира по-добре срещата и загуби единствено две точки първоначално, с цел да поведе с 2:0. Последва леко разпределяне от страна на българина и Атман завоюва идващите два гейма на сметката си, с цел да възвърне паритета. От този миг насетне обаче на корта като че ли имаше единствено един играч, откакто Алекс още веднъж повиши интензитета в дейностите си и остави французина без никакви благоприятни условия за реакция до края, записвайки четири поредни гейма против името си, като по-този метод се приближи една крачка по-близо до купата.

Началото на втория сет бе изпълнено с проблеми от сервис за двамата и това разумно докара до замяна на брейкове. Впоследствие осмият в схемата сподели признаци на събуждане и пречупи Донски, преди, въпреки и мъчно, да си обезпечи задатък в резултата. Устремът на Атман обаче бързо бе спрян от Донски, който изигра два гейма на доста високо равнище, с цел да вземе самодейността на своя страна - 5:4. Намирайки се на гейм от загубата, 617-ят в света не трепна нито за момент и дочака своя миг, когато в последния вероятен миг наказа родния ни представител, а с това изравни и общия резултат.

Решителната част започва равностойно и двамата се движеха гейм за гейм в нея. Донски пропусна два отлични шанса да се добере до водачеството, само че това въпреки всичко стана факт в шестия гейм, когато Алекс материализира третата си опция и поведе удобно с 4:2. Съвсем всекидневно националът ни сподели постоянна игра от линията за начален удар и превъзхождаше доста съперника си при извоювани точки от първи сервис.

Надмощието на поставения под номер 6 българин нито за миг не бе сложено под подозрение до края на конфликта и скоро Алекс можеше да ликува с втората си ITF купа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР