Тунизийката Онс Жабер обяви дарението си по време на емоционално

...
Тунизийката Онс Жабер обяви дарението си по време на емоционално
Коментари Харесай

Победителка от Големия шлем дари печалбата си на палестинците в Газа

Тунизийката Онс Жабер разгласи дарението си по време на прочувствено изявление на корта, откакто победи Маркета Вондрушова с 6-4 6-3 в Канкун, Мексико.
" Ситуацията в света не ме прави щастлива ", сподели Жабер, борейки се със сълзите си, до момента в който говореше на публиката, съобщи Агенция Франс Прес.

" Много е тежко да виждаш по какъв начин деца, бебета умират всеки ден. Това е сърцераздирателно, по тази причина взех решение да даря част от паричната си премия, с цел да оказа помощ на палестинците ".

" Не мога да бъда щастлива единствено от тази победа, от това, което се случва. Съжалявам, момчета, трябваше да става дума за тенис, само че е доста разочароващо да гледаш ужасяващи видеоклипове всеки ден ", добави Жабер.

Общо 9025 души са били убити при израелските офанзиви против Газа от терористичните набези на Хамас на 7 октомври, сочат данните, оповестени в четвъртък от палестинското министерство на опазването на здравето в Рамала, извлечени от източници в следения от Хамас анклав. Повече от 22 000 души са били ранени.

Според филантропични служащи лечебните заведения в Газа също се затрудняват да лекуват тежко ранени пациенти заради неналичието на медицински консумативи и тежките условия.

Израелската бомбардировка на Газа следва изненадващите трансгранични набези на Хамас на 7 октомври, при които починаха над 1400 души, а повече от 200 бяха взети за заложници.

" Това не е политическо обръщение, а просто човечност ", сподели Жабер. " Това е всичко. Искам мир в този свят. Това е всичко ".

Жабер не е единственият арабски състезател, предложил финансова помощ в помощ на палестинците. Миналия месец египетският Червен полумесец - благотворителна организация, която дава медицински услуги и филантропична помощ - удостовери, че египетският нападател на Ливърпул Мохамед Салах е направил подаяние, с цел да подкрепи напъните ѝ за оказване на помощ в Газа.

През 2021 година Жабер стана първата жена от арабски генезис, спечелила купа на WTA, а през 2022 година - първата жена от арабски или северноафрикански генезис, достигнала полуфинал, а по-късно и край на шампионат от Големия шлем. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР