Тунинг компанията Abt увеличава мощността на специалните модели Audi RS

...
Тунинг компанията Abt увеличава мощността на специалните модели Audi RS
Коментари Харесай

Audi Abt с 1000 к.с! - видео

Тунинг компанията Abt усилва мощността на специфичните модели Audi RS 6 и RS 7 Legacy Edition до 1000 к.с. Впечатляващата продуктивност на 4.0l Bi-Turbo мотори (DJPB) с 603 кВт/820 к.с. (V-max 330 км/ч) може да бъде увеличена в допълнение до 736 кВт/1000 к.с. и са налични почти 1150 Нм.

Новото косвено впръскване на вода/етанол (IWI) е инсталирано пред двете дроселови клапи на мотора. Тази спомагателна система за впръскване се контролира от електронния блок за ръководство, който също е новоразработен от Abt Sportsline, и работи в композиция със системата AEC. Етанолът е изключително подобаващ заради своята наличност и положителни физични свойства.

„ Технологията IWI ни предлага термодинамични преимущества, с цел да можем да доставяме допустимо най-дългата изходна мощ в тези райони на продуктивност “ - споделя Томас Биермайер, ръководещ шеф на Abt Sportsline - „ Чрез впръскване IWI ние осигуряваме доста мощно вътрешно изстудяване на мотора. Това значи, че може да се достави повече въздух или О2 за изгаряне на горивото, като по този метод се реализира по-висока продуктивност в дълготраен проект. “



Новата система IWI се задейства благодарение на бутони на кормилото на RS 6 LE и RS 7 LE. За да се задейства, бутонът RS би трябвало да се задържи за една секунда в цикъла на задвижване в един от двата RS режима. След това спомагателната услуга се дава, в случай че е належащо. Когато системата IWI е задействана, от автомобила се изисква оптималната продуктивност при всяко смело натискане на педала на газта.

За преобразуването до 1000 к.с. са нужни спомагателни съставни елементи от Abt. Те включват въглеродна смукателна система с увеличени турбовъздушни отвори и усъвършенствани турбокомпресори. Abt също по този начин даде на двете транспортни средства специфични междинни охладители с разширени въздухозаборници в предната ризница. Пакетът включва също ковани бутала с понижаване на компресията, подсилени биели и бутални щифтове, състезателен катализатор с бензинов филтър за твърди частици, изпускателна система и спомагателен маслен охладител.

IWI се зарежда посредством контейнер (използваем размер на резервоара 15 литра) в нишата на багажника. Гърловината за пълнене на течността IWI се намира под общоприетия похлупак на резервоара за гориво. В идеалния случай един IWI контейнер е задоволителен за до 3000 километра. Това дава отговор на разход от 0,5 л на 100 километра. Нивото на резервоара се следи благодарение на датчик за равнище и се демонстрира в приложението „ myAbt “ или в MMI посредством Apple CarPlay. Последващо доставяне с нужната течност Abt IWI може да се извърши посредством приложението MyAbt. В допълнение към многото данни за успеваемостта на транспортното средство, положението на системата и равнището на пълнене на резервоара IWI също могат да се видят в приложението.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР