Тунджански литературни дни - част от проявите, посветени на 22

...
Тунджански литературни дни - част от проявите, посветени на 22
Коментари Харесай

Тунджански литературни дни в с. Овчи кладенец

Тунджански литературни дни - част от деянията, отдадени на 22 април - Деня на община " Тунджа " и 35 години от основаването й, се организираха в Народно читалище " Мисъл-1931 " в с. Овчи бунар.
" Селото на поетите " нееднократно е хазаин на литературни срещи и неговите поданици още веднъж имаха опция да се насладят на творчеството на Иванка Тонева и Илко Капелев, показани от Тенко Тенев, Димитър Бечев и Любомир Котев. Различно и вълнуващо начало на събитието дадоха чаровните деца Татяна, Янко, Йовка и Ивайло, които рецитираха стихове на Иванка Тонева и Илко Капелев, а те самите продължиха с определени произведения поетичния театър.
С думи за творчеството на Илко Капелев и за всички създатели с корени от Овчи бунар към присъстващите се обърна и Любомир Котев, който показа: " Книгите на Илко Капелев са измежду най-физиономичните в актуалната литература. Това село остава в публичното схващане като село на поети, освен това ярки поети. Едно село, което е родило толкоз нематериалност, няма да почине в никакъв случай. "
Димитър Бечев - шеф на Регионалната библиотека в Ямбол, показа Иванка Тонева, чиито книги " допират най-съкровените страни в душата ". В края на срещата Динко Динев - кмет на с. Овчи бунар, благодари на гостите за хубавата литературна вечер, а децата ги изпратиха с ария.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР