Тук ви разказваме кои са най-добрите трикове да почистите сами

...
Тук ви разказваме кои са най-добрите трикове да почистите сами
Коментари Харесай

Как отлично да почистим ютията?

Тук ви описваме кои са най-хубавите трикове да почистите сами ютията за гладене на облекла. Това е значимо, с цел да се погрижим за премахване на насъбраната нечистотия, която може да скапе облеклата. 

Както при всеки различен апарат, почистването на ютията е от значително значение за удължение на потребния ѝ живот, доколкото е допустимо. Затова ви демонстрираме няколко домашни трика, с цел да поддържате ютията си постоянно като нова.

Как да почистите ютията за облекла, когато залепне

Периодичната поддръжка на вашата ютия е от значително значение, с цел да не спре да работи или да скапе най-хубавите ни облекла. За да разберете по кое време би трябвало да почистите ютията, би трябвало да обърнете внимание на това дали облеклата се слепват, отделят ли остатъчна вода или са се появили бели петна по подметката на ютията. Ако желаете да знаете по какъв начин да го извършите, прочетете написаното нататък.
Най-удобните и лесни способи да излъскаме ютията си като нова!
Със сода От нея можете да извършите паста, употребявайки сода бикарбонат и малко вода, като даже можете да капнете и малко ябълков оцет,...
Прочети повече
1. Почистете резервоара

За да почистите резервоара на вашата ютия, имате потребност от бял оцет и вода. Преди да извършите това, изключете ютията от контакта, уверете се, че е студена и следвайте тези стъпки:

- Изсипете примес от 1 част оцет на всеки 3 елементи вода в резервоара на ютията.

- След това включете ютията и изпразвайте резервоара лека-полека, когато е парещ, като употребявате бутона за пара. Ако желаете, можете да повторите същия развой, като употребявате единствено бял оцет и по-късно изплакнете щедро с вода. При потребност може да повторите процедурата повторно.

2. Почистете основата
Топ трикове за бързо разчистване на ютията
Много домакини подценяват рекомендацията за от време на време разчистване на ютията и пристъпват към него, едвам когато тя стартира да оставя след...
Прочети повече
Ако върху основата на ютията са се появили петна от варовик, пригответе паста с вода и сода за самун. Нанесете тази паста върху основата благодарение на мека забрадка и по-късно изплакнете с чиста влажна забрадка.

Ако повърхността на ютията ви е нагоряла, пригответе положително количество вестници върху дъската за гладене и насипете изобилен пласт едра сол от горната страна. Включете ютията и я прокарайте, когато е топла. След това отстранете остатъците с влажна забрадка, когато ютията изстине, с цел да не се изгорите.

3. Предотвратява натрупването на котлен камък

Както се споделя: предварителната защита е най-хубавото нещо. Защото в действителност грижата за гладенето стартира с попречване на натрупването на варовик в резервоара.  Поради тази причина е най-добре да употребявате дестилирана вода за гладене, защото тя не съдържа вар и по този начин няма да остане вградена в дупките на подметката. Също по този начин е доста значимо да съхранявате ютията си в изправено състояние с празен контейнер за вода, когато не планирате да я ползвате.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР