Тук сме, за да кажем на съдиите и прокурорите, че

...
Тук сме, за да кажем на съдиите и прокурорите, че
Коментари Харесай

Близки на загинали при катастрофи готвят масови неподчинения, искат среща със Сарафов

Тук сме, с цел да кажем на съдиите и прокурорите, че повече няма да позволим някой да се гаври с паметта на нашите деца. Нека господин Сарафов излезе и беседва с нас. Това съобщи Петя Иванова от сдружение " Ангели на пътя ", откакто тази заран имаше следващ митинг на фамилии, изгубили децата си в произшествия. Той се организира пред Съдебната палата, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Родителите са отправяли апели към и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов неведнъж. " Имахме няколко молби до него да одобри родители и да отговори за какво се протакват и отпадат делата поради несръчност на прокуратурата. Защо прокуратурата не апелира стартирането на килъра на Филип? Защо през вчерашния ден беше прекъснато делото на Иван Седмаков, на 14 година, погубен от пийнал водач, поради несръчност на прокурора? Докога поради прокуратурата ще пропадат каузи на убийци? ", недоумява Иванова.

Поради многократните опити на сдружението да се свърже с него - досега несполучливо, майката е скептична, че митингът им ще провокира дейности. За сметка на това, родителите са непоколебими и няма да спрат с протестните изяви.

" Действия не чакаме кой знае какви, тъй като ние към този момент пишем пет пъти от сдружението и той отхвърля да излезе, само че ние започваме всеобщи неподчинения. Днес, в 10:15 имаме шествие - отиваме до Народното събрание, където имаме среща с безусловно всички парламентарни групи, с цел да ни изслушат и да кажем какво желаеме. Ако не се одобряват всичките ни претенции, всеки божи ден в градове в цяла България ще се затварят без предизвестие съществени артерии ", предизвести Иванова.

" Нямаме повече деца за ликвидиране. Стига толкоз! Нашите деца ги няма, борим се всички български деца да се приберат живи и здрави у дома при родителите си и е извънредно време обществото да се разсъни ", сподели тя.

Евгения ТРИФОНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР