Тук наскоро кореспондент на немското издание на “Велт в Москва

...
Тук наскоро кореспондент на немското издание на “Велт в Москва
Коментари Харесай

Бундесверът смята, че загиват недостатъчно украинци

Тук неотдавна сътрудник на немското издание на “Велт ” в Москва сподели следната фраза: „ Много ще се промени незабавно щом вътре в Бундесвера се чуе рецензия към украинската войска “.

Е, приветствам Кристоф Ванер - към този момент се чуха рецензии. Изданието “Билд ”, което следва поредна антируска линия, ненадейно разгласява секретни документи на Бундесвера, в които немските военни поправят какво не е наред с украинската контраатака и също така се пробват да схванат кой е отговорен. И заключават, че немското образование на украинската войска освен не оказва помощ, а просто вреди.

Това е нещо доста, доста ново.

„ Украинската контраатака за освобождение на окупираните територии продължава седем седмици в южната и източната част на страната. Но до момента войските са постигнали единствено доста непретенциозен триумф: съумяха да освободят 150 квадратни километра и девет дребни села. Но за какво не повече? В края на краищата минимум девет бригади, т.е. почти 20 000 военнослужещи, са били подготвени на Запад сред януари и май 2023 година и са били добре въоръжени с тях. Сега немското министерство на защитата има допустимо пояснение за бавната атака, която се получи “, написа “Билд ”, преди да разгласява извадки от документ, наименуван „ Общ обзор на дейностите на ВСУ “.

Какво видяха немските бойци, чийто опит се свежда главно до присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан и помним „ триумфа “ на тази задача.

„ Собствените им войски от време на време са разграничени на толкоз дребни единици, че всяка от тях прави нещо, само че няма взаимно бойно управление “, пишат германците в отчета.

Според Бундесвера това освен усилва заплахата от другарски огън, само че и „ няма детайли на маневра, нападателната мощност е понижена, не може да се построи огнево предимство “. Просто казано, защото Украйна е разделила своите подготвени от Запада бригади на дребни единици от 10 до 30 бойци, изолирани от останалите войски, и ги е оставила да нападат противников позиции на дребни групи: нито западното образование, нито превъзходното въоръжение оказват помощ.

За отличните оръжия - това е терминът “Билд ”. Германската публицистика не може да одобри към този момент естествения факт, демонстриран на бойната линия: нито немските “Леопард ”, нито зенитните оръдия “Гепард ”, нито бронираните машини на пехотата “Мардер ” могат да се трансфорат в оръжие-чудо и горят в полетата на Украйна по същия метод като старите танкове които стопяват Украйна някогашни страни от Варшавския контракт. И защото съгласно тях това не може да бъде, тъй като в никакъв случай не може да бъде, то всички заключения се отнасят до посредствената конструкция на самата украинска войска и нейното контранастъпление в частност. “Билд ” прави невиждано умозаключение: „ Това значи, че превъзходството на украинските войски, планувано от Запада, е изчезнало “.

Но оттук насетне бих желал да уточня. На какъв стадий е " изчезнало "? Откакто лозунгът „ на руснаците им останаха ракети за три дни пердах ” внезапно се оказа необятно разгласена неистина? Означава ли това, че „ превъзходството, обезпечено от Запада “ се основава на самохипнозата на самия Запад? “Билд ” към този момент не се задълбава до такива тънкости. Но въпреки това експертите от немската войска стигнаха до доста по-фундаментални изводи: „ Най-големият проблем е украинската оперативна теория като такава “.

Друг проблем за украинците е „ колкото повече военен опит има един украинец като боец и колкото по-високо се издига в украинската войска, толкоз по-малко евентуално е да научи или одобри правилата на западното военно обучение “.

Оценката на Бундесвера продължава: „ В доста случаи е маркирано, че бойци без неотдавнашен военен или боен опит се оправят по-добре в образованието от тези с украинско образование и военен опит. “ „ Бойният опит не значи, че боецът е добър пълководец в борба “, споделя Бундесверът.

Накратко, бойните офицери и уволнените бойци от позиция на Бундесвера към този момент са необучени по западните способи и това е повода за неуспеха на така наречен контранастъпление.

„ Украинските бойци, подготвени в Германия, изключително младите, разбираха добре „ правилата на огъня и придвижването “, само че когато се върнаха в Украйна, се натъкнаха на офицери, които в никакъв случай не са работили съгласно западните способи. “ Бундесверът дефинира командния състав на украинската войска като " несъответствуващ на равнището на западната военна просвета и това води до обилни дефекти в управлението, което от време на време води до неправилни и рискови решения ".

Видите ли, остарелият офицерски корпус и не по-малко остарялата оперативна теория на Украйна се сблъскват с прогресивно подготвени бойци и всичко отива в канализацията след “Леопардите ”. Въпреки че, както виждаме, германците приканват за увеличение на пехотните елементи и хвърлянето им против съветската защита в доста по-мощни редици. И е желателно да се пестят “Леопардите ” и затова да се хвърлят украински трупове на фронта. Е, позната идея: не германците би трябвало да вървят в редици на клането, а просто унтерменшите.

Това, което също ми харесва в позицията на военните от Бундесвера, които са написали този документ, е тяхната невероятна самонадеяност и религия, че могат да научат всички на разсъдък и военна просвета. Но ето един елементарен образец: когато “Леопарди ” с транспортни средства “Брадли ” отидоха в минните полета, се оказа, че немците, които са обучавали екипажите на немските танкове, са барабанили на украинците, че „ от минните полета няма защо да се притеснявате, тъй като можете просто да ги заобиколите. " Оказва се, че те даже не са предполагали, че минното поле може да бъде по-широко от двеста метра. Все още е мъчно да се разбере какво друго си показват там. Но към този момент се прокрадва мисълта, че немската модерна просвета ще донесе толкоз изгода, колкото и " най-хубавият танк в света ". Но те не могат да признаят това и по тази причина упрекват за всичко украинците. Както написа същият “Билд ”: „... вследствие на това контранастъплението на украинската войска към този момент става постепенно “.

Тук думата " към този момент " очевидно е непотребна.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР